RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

3D letenje.

<< < (3/6) > >>

igorpl:
Da da bila s to vremena kada je gorivo imalo neki specifičan šmek.
A kada se setim samo onih modela koje si vrteo u krug sa dve sajle i gledao da postigneš što veću brzinu po krugu, pa onda dvoboj takva dva modela.....Kružno leteći modeli tako se zvali ako se dobro sećam.

magic:

--- Quote from: igorpl on November 30, 2014, 08:49:34 PM ---I još nešto da li se težina modela na onom sajtu odnosi na težinu praznog modela ili na ukupnu težinu modela sa celim setup-om i baterijom? prepostavljam da je ovo drugo ali samo da pitam.

--- End quote ---

Da, ukupna tezina sa baterijom.

Sto se servoa tice sve zavisi koliki model pravis. Razni su ovde probali da ustede na servoima ali kada je 3d letenje u pitanju neces proci jeftino jer to jednostavno tako ne moze. Sem ako ne uzimas HXT 900 onda servo koji kosta manje od 20 Eura nece da valja. Znam da je ovo suvise uopsteno ali neka ti bude samo za ideju koliko ces da potrosis.

poz

igorpl:
Pa pto se tiče servoa planiram da uzmem neki metal gear ali all metal gear digital što brži i svestan sam da bez toga nema 3D letenja.
I u ostalom kada jednom tako nešto kupiš traje ohoho a taj XT900 koji si pomenuo izmenjaš ih taman toliko i više koliko koštaju pravi servoi. Jer na njima popucaju zupčanici kod prve blokade servoa tokom pada. i napravljeni su za to da se kupuju stano.
Nego recimo neki model raspona krila tu do 1200-1500 mm koja je preporuka za snagu servoa za 3D (koliko kiila tq da bude?)
I da li neko zna neki dobar screen capture program da snimim lepo odmah za fajl koji postzavim na youtube pošto ovaj koji ja imam snima neke abnormalno velike fajlove i trba mi kodeci da bi to uradio.
Dajte neki jednostavna koji odmah snima u format koji može da se uploaduje na youtube pa ću vam snimiti par mojih pokušaja 3D

igorpl:
Evo jedan video na brzinu.
TRudiću se da letim bolje a sigurno znam pa ću vam predstaviti.
Ovo je na brzinu da vidite o čemu sam pričao

igorpl:
a evo i još jednog samo je video izgleda malčice ubrzan

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version