ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
BEC , UBEC , SBEC
Ilijak:
Slazem se ali to je zanemarljivo i kad se uzme u obzir da ne rade svi servoi uvek od jednom nece mnogo skratiti vek bateriji.A ima i efikasnijih stabilizatora samo ih je tesko naci u nasim prodavnicama.I ja se bavim elektronikom pa ih navadim iz rashoda iz LCD,Plazme i sl.Ali se slazem da je original original.
banbo:
Verujte ne isplati se ;namig
http://www.aliexpress.com/item/LS4G-New-1PCS-HWBEC-Hobbywing-3A-UBEC-5V-6V-max-5A-Lowest-RF-Noise-BE/32217862732.html
sloba_b:
ja sam na strani obe ideje, zvuci zanimljvo kao neko prelazno resenje prilikom cekanja..isprobavanja. Ako nesto trosi jako malo, polovina od malo je jako malo tako da su gubici jako mali :D Sa druge strane tipski element je prilagodjen svrsi.. :)
igorpl:
ok je da su jeftini ali treba nekada nešto i napraviti jel da?
Ja sam ovo napravio i radi i srećan sam zbog toga.
Sutra ću otići po neki pouzdaniji termometar pa da vidim koliko se greje i da li je bezbedan da bude blizu nekog spoja spojenim vrućim lepokom ili nekog stiropora i sličnih penastih materijala.
DAnas sam se ceo dan zezao praveći trafo sa ispravljačem za sečenje stirodura ali sam ga napravio.
Napravljen je po modelu koji je predložen na ovom forumu stim da moj radi na jednosmernu struju a ne naizmeničnu (običan GREC radi posao) ali to nije tema za ovaj post.
banbo:
Evo jedno solidno resenje sa very low drop regulatorom L4941 u DPAK kucistu, posto je jedan 1A stavljena su dva paralelno. Blok i elektrolit mogu da se dodaju i odozgo ako ih imate u SMD-u.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version