ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM
BEC , UBEC , SBEC
banbo:
Da ali efikasnost ovih stabilizatora nije bas velika (oko 50% naspram 80-90%) i na 2A se greju lepo i traze hladnjak. Za 5-10 Eura se ne treba zezati, koliko kostaju kod nas.
igorpl:
Greju se u temperaturnim okvirima u kojima i rade tako da nema zime. Pokušaću kako radi pa ću dalje da eksperimentišem.
Može da se desi da bude ok ko zna.
igorpl:
A takođe 3 servoa od 9gr ili manje koji se koriste u jedrilicama nema šanse da povuku 2A nikada koliko sam uspeo da vidim specifikacije.
Tako da će mo videti i testirati. A pklušaću da izmerim i temperauru koju razvijaju kda su servoi opterećeni.
Ali mislim da će ovo da radi solidno jer nikada nemate sevoe sve od jednom aktivne ili ako je čak is to slučaj to je aktivnost samo na kratko. NIje to 3D avion da se stalno njakaju komande. Pri nekom laganom letenju moglo bi da radi bez problema i bez nekog velikog grejanja, ali polako prvo da uradim neke testove.
Možda će zbog manje iskorišćenosti više da troši bateriju ali videćemo.
Da li je ovo neko nekada probao?
Ilijak:
Pozdrav društvo!Može da se nađe u rashodovanim DVD uređajima mali rebrasti hladnjačić pa da se na njega stavi stabilizator pa lep polože elektroliti i ostalo i navuče bužir i bude ko fabrički.Ne boj se za grejanje jer to što povuku servoi nije ni amper al eto neka ima neko hlađenje!
banbo:
Nije u tome poenta. Efikasnost konvertera znaci da ce vise baterije ostat za let, a ne za grejanje kabine + smanjenje tezine kao i gabarita. Ja se bavim elektronikom i trenutno imam oko 100yinak stabilizatora od 0.5 do 5A pa opet kupujem gotove.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version