Posto sam se zainatio da nadjem problem, krenuo sam da sve rasturim i ocistim. Vec na prvom koraku prilikom odmascivanja zupcanika sam video sta je.
Svi ostali zupcanici su perfektni, ali ovo je bruka! Nedopustiv propust Spektruma kao brenda, da im neko ovako ladno uvali neku komponentu koja im pokvari seriju proizvoda. Mnogo mi je zao sto mi ovo kvari utisak o inace jako kvalitetnom, ali i skupom automobilu. Dakle, kod ovog automobila vas u startu ceka zamena servoa, sto je totalno nepotreban i solidan trosak. Servo je oznake S605, pa izbegavajte tu seriju, ako bas hocete Spektrum uzmite neki drugi servo.
Vaci, druze, nomoj da se ljutis, ali nije u redu da za svoj maler odmah optuzujes Spektrum/Losi koga god…. Ne kazem da, mozda nisi u pravu, ali imaj u vidu da si ga "MUSKI" zavalio u stativu ili gde vec, kad su ti popucali oni debeljuskasti delovi od trapa, a ovo ti je servo trapa, rekao bih da je i on primio UDARAC, i nakon toga poceo da skripi ili preskace… Znaci NE stoji da je on posle 5-6 voznji preskocio ili crkao sam od sebe, mozda nakon 5-6 voznji
+ jednog dobrog udarca u trap…Ne ulazim u to, niti se razumem, niti zelim da sudim, da li je kvalitet los ili ne, generalno znam da SAVOX pravi servoe za Spektrum… pre kvara je bio JAK UDARAC… (moguce su sve opcije)
E sad, da nisi bio toliko znatizeljan i da smo napravili reklamaciju, verujem da bi smo je pozitivno resili u tvoju korist, kroz garanciju, ali …. otvoren servo, nakon udarca i lepljenja trapa epoxy-jem, nemamo prostora za reklamaciju…
Da nepominjem, da kao pocetnik u Auto sekciji, nisi hteo ili mogao da poslusas par saveta, uopstenih, koje sam ti naveo, da dok ti lepo ne udje u ruke, izbegavas prepreke i stative, jer lako dodje do ovakvih udaraca, kao ni da ne vozis te gume po asphaltu (to je po difoltu Off-Road auto) i da ne diras nikakva podesavanja trapa i ostalog, dok ne upoznas lepo svog ljubimca… on je fabricki optimalno podesen i proveren… za pocetak, tvoje je da ga samo vozis i vezbas, koristis shodno uputstvu…
Sa druge strane, Ti si ga kupio, platio, tvoj je.. mozes kako hoces… ali onda nema Pljuc
Na ovaj nacin si samo sam sebi napravio bespotrebni trosak za gume, sa olupane delove i sad servo, a kako kazes nemas ni 5-6 baterija voznje…
Mi smo skoro akali one velike benzince, dusu ima vadili, drugar ga natukao na tocak, servo poceo da skripi, slikali, opisali i poslali HH, i evo nakon 7 dana stize novi servo, nakon toga sam i ja bio znatizeljan, otvorio servo i ustanovio da je gornji lager otisao, klima se… Ali na tom autu od 15 kg, od tog udarca nista nije puklo od trapa, niti u servou, Giant, metal gear 20+ Kg, ali je dobio udarac i sjebao lager, bez opterecenja radi normalno, kod opterecenja skripi, jako se cuje…
Svasta moze da se desi prilikom koriscenja, ne kazem, treba da bude i kvalitet, tu je uglavnom i razlika u ceni, ali ne moze bas svasta nesto da istrpi…
Posto vec dajes savete ostalima, evo da probam i ja jedan da dam:
Kad kupite model, gde imate garanciju i tehnicku podrsku, nemojte sami da cackate i popravljate, da ne kazem da pametujete, vec napisete email, opisete problem u 2-3 recenice na engleskom (na zalost) i 2-3 slike modela iz razlicitih uglova i ako ste ga pravilno koristili, Vas problem ce biti u najkracem roku resen, mislim na HH prizvode, ne znam kako drugi...i jos jednom da NAPOMENEM, za RC automobile, je SMRT udarac u neku prepreku, prevrtanja i skokovi, nisu toliko strasni i ne prave toliku stetu, generalno, jer i skok je udarac u zemlju… kao sto je kod Aviona/Helija pad letelice SMRT, koja se u vecini slucaja da zaleciti.
Ajd uzdravlje