RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI

Umx Beast 3D

(1/10) > >>

firebird:
 Vidim da su totalno nezastupljeni mini-mikro modeli na ovom forumu. Ne znam da li je reč o sujeti (svi hoce VEĆI... ;namig) ali ja baš obožavam ove mališane...

Iz tog razloga bilo je i nekih pokušaja nabavke i letenja modelčića , mini mustang ( nikad nije uspešno poleteo) i prepravka jedne mini jedrilice ( uspešno ali ipak nisam zadovoljan, ispala je preteška...)

E a onda se kod HH zastupnika kod nas pojavila UMX serija fantastičnih aviončića. Cene novih modela su za moj dzep bile previsoke pa sam tako samo maštao............dok prodavac nije ponudio i nekoliko polovnjaka.  oo))

Iskoristim nekako jedan odlazak do Srema, u povratku svratim do Male Ivanče i pazarim polovan micro Beast 3D. Zagledam aviončić, vidim da je lomljen i krpljen al' sve u granicama normale, ni ne očekujem da je nov, bitno da je u letnom je stanju. Adrenalin mi proradio , pojavili se leptirići u stomaku i bio sam presrećan....

Pri povratku za Kragujevac, moj klinac koji je sedeo pozadi upita me može li da pogleda avionče? Dete ko dete, zanima ga da vidi, a i ja bih na njegovom mestu isto hteo , "Može" kažem ja i dam mu, klinac skakuće po kolima od sreće.......strašna greška.......već na sledećoj krivini ja malo oštrije skrenem, klinac se preturi po sedištu i spršti modelčić.....skupilo mi se grlo i bio sam besan i na njega i na sebe...najviše zbog toga jer sam trenutak pre toga maštao kako ću čim stignem kući samo da stavim bateriju, ubindujem i pravo na livadicu...

Model je posle loma izgledao ovako:

Posle konstatacije štete razmišljao sam kako da ga repariram, za nove delove mi se ne čeka i izašli bi skupo, pa sam prvo od deprona napravio repliku horizontalca i vertikalca.

firebird:
 Pošto sam ljubitelj autentičnosti i originalnosti, odbacio sam ovakvo rešenje i rešio da popravim org. delove. Sve prelome sam razdvojio i popunio miksom PU lepak+voda, te komade stegao izmedju dve ravne površine dok se lepak ne stvrdne. Rezultat je iznenadjujuće zadovoljavajuć, zalepljen deo "čvrst i ravan"...

Sanirao sam i oštećenja na krilima

Dobio sam nazad funkcionalnost komandnih povrsina i prvom pogodnom prilikom pravac na livadu u blizini. Šta da kazem, mališa leti fantastično i izuzetno sam bio zadovoljan.....ali onda poče da duva vetar........

firebird:
 Nekako pred novu godinu Zajko napravi lepu akciju u kojoj je Umx varijanta mogla da se dobije po neverovatnoj ceni. Ono što je mene privuklo je da avionče dolazi sa AS3X prijemnikom sa ugrađenom gyro stabilizacijom. "Eto ga rešenje protiv vetra", pomislim ja i rešim da moram da ga kupim. Nezgoda je u tome što u paketu dolazi i stanica koja meni ne treba a nisam zeleo da se smaram da kupujem ceo komplet pa posle da je preprodajem ovde po forumu. Kolega iz Valjeva mi izađe u susret i padne dogovor, njemu stanica meni avion. Slobodane Hvala još jednom  ()-(), a hvala i Zajku na akcijskom popustu  ()-()

E tako sam sam sebi bio DedaMraz i častio se paketićem...

Sad imam dva... (yay)

firebird:
 Sad u subotu pade i prvi let ali i prvo lupanje jbg... Ipak nije strašna šteta, kako volim da kažem prelomi su zdravi i jasni pa se lako da popraviti, prslo jedno donje krilo i sprega, odlepile se zice..

Sad neka ga nek se suši, sutra da vidim rezultate lepljenja, u međuvremenu se priprema snimak za yutub.

Sloba:
I ja ih imam dva komada, trenutno oba spremna za popravku. Više puta sam ih lomio naročito kada sam ih leteo po vetru. Tada se bez obzira na AS3X vrlo teško kontrolišu, pogotovo ako letiš "jake" akrobacije velikom brzinom. Negde mora da pogrešiš. Ja računam, jeftin avion, mala šteta, ali to je zabluda jer kako mi se to često događa troškovi ipak prilično rastu. Kod Zajka može da se poruče svi rezervni delovi. Međutim, krila sam kupio poslednji par iz evropskog magacina, tako da ih tamo više nema. Dakle, moraćemo da ih krpimo. 
U pravu si kada kažeš da je uživanje leteti ovog maleckog. Skoro da je ravan velikom (u malom). Ja ih letim bez točkova jer se sa njima ne može da sleteti na travu. Startujem ga iz ruke. Koristim baterije od 400mA što je dovoljno za 10 do 15 minuta ljutih akrobacija što je dovoljno da se opustiš, a onda đavo dođe po svoje.
Pozdravljam te i želim ti mnogo letova i uživanja.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version