RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > AKROBATSKI MODELI
Umx Beast 3D
firebird:
E drago mi je da nisam usamljenik sa ovim mikro zajebancijama (pijemo). I ja ih letim bez tockova i slecem na travu, baterije 160 i 180 mah 2s , vreme leta 5-7 min, jos uvek nisam na jakim akrobacijama, tek po neki valjak i luping, vezbam Kubansku 8. Svaki pokusaj hovera ili na noz zavrsi se naglim prevrtanjem i jurnjavom ka zemlji pa onda navlacim na sebe i cupam kako znam, sav se preznojim u tih sekundu-dve, al me adrenalin drpa do neba... lol
Sad kad si rekao da i ti imas dva, ja se razmisljao da nabavim jos dva, povezem ih karbonskim stapicima i napravim romb formaciju, mislim da bi bilo to extra lepo videti to na nebu...
Aha, evo i snimak
igorpl:
Pre bilo kakvog hovera savetujem vam da počnete da učite oštricu noža i na taj način počnete da koristite ruder.
Ruder je skoro glavna stavka u 3D letenju.
Kada naučite da avion potpuno kontrolišete sa ruderom na oštrici noža i sa gasom posle će te lako ući u ostale zezancije.
Još nisam leteo nijedan 3D uživo i nisam baš merodavan po tom pitanju ali svaki dan letim po 1-2sata simulator i vežbam 3D
Pa na proleće će pasti i model 3D.
Meni je ulaženje u 3D priču bilo frustrirajuće kada sam počeo na simulatoru sve dok nisam poslušao savet čoveka sa stranog foruma a to je da počnem prvo sa oštricom noža kako bi glavnu stranu običnog letenja (elevator-aileron) prebacio što više na levu palicu tj gas-ruder.
I krenuo sam tako i naučio da kontrolišem model lako na vrlo malim visinama i sa minimalnim pomeranjem.
Posle sam krenuo više ka hoveru i još uvek nisam skroz ovladao tehnikom ali uspem da ga održim par sekundi ravno.
Neko će sada da kaže SIMULATOR nije to to...... Ali zamsili sebe da lomiš svaki dan po 10 modela pre nego što naučiš nešto tako da mi je simulator skroz ok priča.
Kada je lep dan letim moje stiroporce na livadi i aerodromu ali nijedan nije 3D model pa tak nekako po neku figuru uradim...
firebird:
Imao bih jedno pitanje u vezi ugla motora na ovom modelu, kao da je usmeren na gore , a ne na dole kao kod normalnih modela. Probao sam da slikam ali ne znam dal' to na slici moze da se primeti.
Primetio cim sam ga pustio iz ruke da je odmah poceo da vuce gore, pa sam konstantno gurao horizontalac od sebe dok nisam kako-tako natrimovao. Nisam bas nesto nasao puno komentara o polozaju motora na netu (rcgroups, universe i sl.) , u stvari samo jedan post gde je lik pitao a ostali mu rekli nesto u fazonu "Ma to je HorizonHobi avionce, samo stavi bateriju i teraj to tako..." mmmm
zajko:
--- Quote from: firebird on January 03, 2015, 10:02:12 AM --- lik pitao a ostali mu rekli nesto u fazonu "Ma to je HorizonHobi avionce, samo stavi bateriju i teraj to tako..." mmmm
--- End quote ---
U principu u 99.9999 % slucajeva je tako, kao i to da kod svijh aviona ide malo dole i malo desno… ALi… ako je imao neko sletanje na njusku, to se lako kod ovih UM ili UMZ poremeti, jer su skroz nezni, lagani… Ovako na slici negde deluje OK, ali mu bolje proveri kako stoje zice na servo rukama, zbog tezine je reseno tako da nema sraf ili slicno nego je zica zakrivljena i udje u ruku… Kod naopakog sletanja zna da se izvuce i uvuce na svim komandam i onda brlja…
Pogledaj i pipni rukom da lii se nosac motora klati da li je pukao ili nesto, ako je sve ok i cvrsto verovatno je OK…
Cak i same povrsine znaju da se od udarca deformisu, to je sve od neke lagane pene, koja ne trpi bas udarce, ali se lako i sanira, samo trebas biti jako pican, kao sto si uradio i na prvom
Kao sto vidis na njima je sve nezno i osetljivo, da bi dosli na tu malu gramazu i lepo leteli….
Ili ako je sve OK, ne diraj nista , malo ga utrimuj i uzivaj 4e
firebird:
Pa pazi, ja sam ovo slikao posle pada , ali ovakav ugao propelera je bio i pre prvog poletanja. Nosac i motor nisu popucali, sve je "cvrsto" (onoliko koliko to moze kod ovih malisana). Onaj pad nije se zavrsio na nos jer sam u poslednjem trenutku navlacio horizontalac pa je tupnuo o donji deo trupa. Sve jedno resio sam ipak malo da doradim nosac i odorim ugao na dole. Javicu kako posle toga leti...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version