DA si ga držao 10 minuta u acetonu i izvadio mislim da bi bolje prošao.
Šta je ovaj preživeo sve
Ali ovako. Po meni pošto ti je gornji deo iznad krila nestao, odleteo, izgubljen....
Ja bih prvo uradio sledeće:
Uzmi stavi krilo i preko njega probaj da staviš izrezano parče izoflora onako kako sam ti ja savetovao da spojiš table. Na krlo pre lepljenja te gornje spojke stavi prvo neki najlon da se ne zalepi. Zalepi vrućim lepokom taj deo i onda pravi ostatak od stirodura
Posle na njega moglo bi da dođe neko ojačanjce u vidu karbona i epoksija ako imaš ili neke bar 2 karbonske šipkice iz razloga što ti se krilo u korenu savija pa može da se lako desi da izbije ponovo gornju konstrukciju koju zalepiš. Karbon mora malo da ti zađe u zdrave delove bilo bi poželjno. Ako nemaš karbona ti stavi bambusove štapiće za ražnjiće koje možeš naći po prodavnicama. Ostalo popuni sa stirodurom i odgore kao pokrov ako nemaš varijantu nekog staklenog platna i epoksija može da pomogne duck tape tj ona siva traka. Jeste da će biti ružno ali ima da drži. Takođe savetujem ti, a ti kako hoćeš da spojeve učvrstiš nekako ili sa trakom ili sa nekom tankom tkaninom i lepkom u tvom slučaju ili epoksi u tankom sloju ili drvofiks koji jeste težak ali će ti raditi posao (pre lepljenja obavezo malo pređi ovlaš šmirglom površinu. Dobra varijanta ti je i japan papir sa lakom ali lak mora biti na vodenoj bazi da ne izjede tu penu. Posle lepo u taj lak dodaš dipi toner po želji i ofarbaš lepo model po svojoj volji a i krpljenje će se manje videti.
Trup izgleda zaista jadno a krpljenje jeste da će dodati težine ali jedini ti je izlaz ili tako ili pravi trup od stirodura pa ojačavaj sa nekom tkaninom i epoksijem....
Mogli bi i nešto od purpene da se odradi samo nemam pojma koliko je izdržljiva nisam sa njom radio.
Ona varijanta sa onom penom u kitu iz prodavnice dečijih igračak nije loša. To je onako dosta porozan materijal, lagan, jeste mekan ali je žilav i neće da se pokida tako lako. Jedan kit košta nešto oko 200 dinara i mislim da će ti biti dosta.
Imaš rekoh u deksiko kids. Na rafu gde se nalaze raznorazne dečije igračke u vidu alata...
Šta znam eto ti moj predlog ostali eka se potrude i možda to čudo ponovo poleti