Rođen sam 1983. god, studiram arhitektonski fakultet....
Na ranijim forumima poznat pod imenom Hobi, ime Srpska Posla sam izabrao nakon mnogih pretumbacija u modelarstvu (sa forumima i van njih) pošto mu
Hobi i
Srpska Posla dođu kao
sinonimi.
Modelarstvom se bavim čisto iz hobija, zadovoljsva i ljubavi. Naravno, kako to biva uz modelarstvo se izgrade i prijateljstva.
Modelarstvo sam otkrio odavno kada sam u podrumu našao časopis "abc tehnike" iz 50-ih godina. Moja prva, i dan danas velika ljubav su brodovi (čamci jedrilice, jahte, jedrenjaci). Inače mašine, motori, tehnika me je oduvek interesovala (valjda zbog dede koji je bio avio-mehaničar).
Moj prvi početak u avio modelarstvu je bio 90-ih godina guillow's-ov kit stearmana pt-17, urađen kao elektro kontrol line!
Posle toga sledi velika pauza, sve do do pre tri-četiri godine.
Dugo sam bio solo igrač dok nisam počeo (sa avionima) da izlazim na livadu, i slučajno upoznao i druge modlare.
Moj prvi motor je cox o.8 cc (bilo ih je ih osam, jednog sam poklonio ostale još čuvam ili letim) pošto ništa nije u to vreme moglo da se nađe kod nas, pogotovu ništa šta bi cox mogao da vuče, krenuo sam u izradu i projektovanje svojih modela. Onda sam iz Barselone doneo nekoliko arf kitova i kako to biva...
Danas polovinu moje flotu čine arf modeli.
Trenutno letno sposobni su Piper cub 6.5cc, kyosho spree glow 1.7cc, cessna 152 0.8cc, aeronca champion 0.8cc.
Svoje prvo poletanje i zvanično predstavljanje čeka još nekoliko modela.