Dear Bora….
Nikada te nisam razumeo, a ni sad te ne razumem… Uglavnom sam isao linijom manjeg otpora, pa i sada, ali posto si me prozvao, red je da ti odgovorim….
Ima dosta ljudi u koje i ti spadas, koji sve nesto hoce mimo nekih ustaljenih normi.. OK tvoje pravo, ali nekako ja uvek ispadnem kreten sto se prilagodjavam nekim Vasim nametnutim postupcima…
Elem, kod mene je neko nepisano pravilo kad god neko kupi Quad, da ga poletimo zajedno, ili bar upalimo i proverimo…
Delimicno je i bilo tako, samo sto nije bilo uslova za poletanje, kisa i jak vetar…
OK.. rekao sam Ti da se slabo snalazim sa DX6i, proverama i da nisi trebao sam da je programiras, vec cemo to uraditi zajedno… da ne govorim o tome da si imao probleme, ne znam kakve, ali si to ipak na silu navodno uradio… Pitao sam 3 puta jel sve dobro, rece jeste… DOpunili smo bateriju/bindovali i upalili… prvo sto je imao crveni fles izmedju zelenih u smart modu, a i u svakom drugom modu, ODMAH sam ti rekao da to ne valja i da proveris po UPUTSTVU sta signalizira…
probali smo motore, i ostale dugmice. Na funkciji GO HOME, koja se na DX6i, po UPUTSTVU, aktivira Flaps prekidacem, on je prelazio u GO HOME mode, crveni LED blinka ali je i gasio motore, sto kako rekoh nikako ne valja, jel umesto da se vrati on ce da padne…Rekoh ti, ne pokusavaj da letis, idi kuci proveri sve ili resetuje njegov model na stanici i sve ponovo…
Zurio si jel si u kupovinu poveo celu porordicu, maltene… Ja i klub u Maloj ivanci, nismo MAXI, porodicna kupovina…
Umesto da me lepo poslusas, ti ides na chat sa HH hobby, pises emailove… cudno… a i kukas ovde na forumu, sbog svojih glupih postupaka…
Nekako bi bilo, bar meni logicno, da si me okrenuo telefonom, znas da ne volim, a i ne treba da se dopisujemo emailovima, a i nema potrebe, lakse je sve telefonom ili licno, ako je telefon skup, ja cu tebe pozvati…
Opet kazem, posto si kupio kod mene, kao ovlascenog dilera HorizonHobby, da si mene konsultovao, ako imas problem, a imas…. No sve je to stvar tvog izbora… Tako je slicno bilo i sa onim Trojanom, isao si svojim putem i svojom filozofijom i tako si prosao…
Da skratim, ovoga puta je striktno potrebno uraditi sledece stvari:
1. Retroatikvno, da porucis taj BLADE 350 QX preko mog shopa, da ti posaljem potvrdu i da isprintas porudjebenicu/Racun, da imas dokaz o kupovini, sto ne razumem iz kog razzloga dosta Vas NE zeli da uradi… valjda Vas mrzi, ali Vas NE mrzi da zapljunete gde stignete…
2. Da resetujes na Spektrumu DX6i, taj model Blade za koji si ukucao podesavanja i da shodno UPUSTVU unesec polako i pazljivo, ponovo….
3. Ako imas problem sa istim, da kontaktiras dilera gde si kupio napravu, telefonom za evetualnu telefonsku podrsku, emailom me nemoj kontaktirati, jel ti tako NE mogu pomoci, ako ti je skupo ja cu te pozzvati…
4. Da nakon ponovno unesenog setovanja u stanicu BINDujes letelisu sa istom, shodno UPUSTVU… i da proveris da li sve radi kako treba, moras konsultovati UPUSTVO…
5. Da nas izvestis ovde na forumu, kad si vec kranuo sa tim, kako si resio svoj problem….
6. Ili ako sve to NE ide ili ne zelis, da me okrenes telefonom i kazes da ti to ne znas, pa cu ja posto sam diler i ovlascen, da to uradim za tebe i da ti naplatim 10 din, jer nisi korektan….
Kako se najverovatnije radi o pogresnom setovanju stanice, ili je stanica u problemu, a najmanje verovatno da je sama letelica u problemu, ali ni to ne iskljucujem kao mogucnost… Ako resimo problem, moraces da se vratis istim putem i da HH chatom obavestis da je tvoja greska i da posaljes novi email, da objasnis u cemu je bio problem, i ovde, takodje…
A ako se ispostavi da je letilica u problemu, ODMAH ce ti ista biti zamenjena za novu… ili mozes to i sam da uradis kako si krenuo putem chata, emaila i slanjem u Nemacku na popravku…. Kako rekosmo stvar tvoje volje i zelje….
Za sve ostalo, kao i uvek ti stojim na raspolaganju na tel. 069/1029252, samo se drzi molim te vrlo poslovnog dela…
Uzdravlje…
PS. Negde sam mislio, cim si me kontaktirao, da zelis da imas letelicu, takcu i tog tipa i za te pare i da letis, budes sretan i zadovoljan, kad ono ispade da ti uzivas u problemima i njihovim resavanjima putem chata, emailova i rekla/kazala…
U jednom od mailova si me pitao da li ja mislim da je to za tebe, sad posto je ovo identican drugi slucaj u redi, da budem iskren do kraja NE MISLIM da je ista od ovog hobija za tebe, tebi treba problem a ne RC Hobby…