Ako ti ftdi radi super, sve je u tajmingu
Ja nisam imao pico konektora pa sam jednostavno narucio od hk
Zamisli ja sam isto nabavio ovaj kontroler da bi ga namestio na heli trex 250
Sto se tice config-a ...
pratis i dalje leocopterova uputstva, to je za verziju 1.2 .. da ne nabrajam
Izaberes HK_MultiWII_SE_v2
i onda nakucas
#define FORCE_ACC_ORIENTATION(X, Y, Z) {imu.accADC[ROLL] = X* imu.accADC[PITCH] = Y* imu.accADC[YAW] = Z*}
#define FORCE_GYRO_ORIENTATION(X, Y, Z){imu.gyroADC[ROLL] = -Y* imu.gyroADC[PITCH] = X* imu.gyroADC[YAW] = -Z*}
#define FORCE_MAG_ORIENTATION(X, Y, Z) {imu.magADC[ROLL] = -X* imu.magADC[PITCH] = -Y* imu.magADC[YAW] = -Z*}
ovo ti okrene gyro za 180 stepeni, sve ostalo je isto, ja sam namestio i tviter na A2, i VBAT na A0 (to mislim da je u leocopterovim upustvima, ako nije potrazit cu u configu, mislim da samo odkomentujes 2 reda), e da i jos nesto mnogo je osetljiv na napajanje, nece da lepo radi sa 5V, barem meni nije, tako da sam povezao 2s bateriju direktno na A2 a ESC povezao samo sa masom i signalom, crvenu zicu od beca sam otkacio, i to na sva 4.
Ja imam inace zmr250 klon, eachine q200 i diatone ET seriju 200, i ako mislis da sastavljas nesto manje, ja bih ti priporucio bas tu diatone ET seriju, posto mozes sa promenom krakova da napravis od 200ke 180ticu
Plus diatone ima pdb, 200tica tera 5inca (mozda cak i 6) prope dok ovaj eachine samo 4
A i krakovi su 2mm debeli dok kod eachine 1mm .. moras da kupis i pojacanje za njih sto je opet 7$ ili tako nesto, i kad se polomi sve skupa, bacas ceo frame, krakovi su u kompletu sa telom.
A 250 zmr je legenda za sebe, ne znam dali ima neki popularniji frame, ja sam hteo nesto malo sporije da ucim fpv letenje, 250 sa 2204 motorima i 5 inca propima je ultrabrz jos narocito na 4s ovaj 200 je ipak sporiji i okretniji - 328g puna tezina sa baterijom i fpv sistemom. Ako bi pravio samo jedan quad, to bi onda ipak bila 250tica.
inace evo malo starije slike moje avijacije
https://dl.dropboxusercontent.com/u/23772826/20141103_211138.jpg, jedan 250 trex je otisao, dosao je novi blade 230s (bas je stigao pre nego sto sam otisao na odmor, tako da nije ni jednom poleteo), fali i hcp100s i tu na slici nema ovih malih quadova posto su po kutijama.
Za stabilizaciju helija mislim, da je bolji izbor cc3d atom nego ovaj multiwii, izgleda mi da je to tamo malo bolje doradjeno a i po forumima su malo aktivniji.
@marko.jovanovic, ne moze, ima 328p procesor - 8 bitni, koliko ja znam cleanflight je za 32 bitne STM32x ?