Nasi nisu upuceni ili pak mozda jesu pa zele da iskoriste aferu DRON sve to u smislu dodatnih zakona oko dozvola i bla bla bla.... ali ali..... mislim da kod nas u zemlji cuda je bas ta udarna vest DRON ono sto privlaci masu...
Oduzeli ovom oduzeli onom... Moze da ponese bombu moze da ponese ...
Pozitivno jeste da je i baba od 80god upoznata sa mogucnostima multikoptera ali sa druge strane negativno jeste sto ta ista baba od 80god. umislila da nosi BOMBU....
Naravno. Kod nas je ,,dron,, postalo političko sredstvo manipulisanja masama, u istom rangu sa lokatorima, Teslinim tajnim oružijem (koje još uvek ne razjašnjeno da li prži ili ledi u vazduhu
) , HARP antenama koje izazivaju poplave i slično, dok se na zapadu ipak na to gleda kao na potencijalno opasnu igračku, koja je zabavna.
Ovo sa dronom i mrežom, me podseća na SouthPark , jedni će voziti drona, i biti ,,potencijalna opasnost,, , dok će drugi isto voziti drona i loviti one prve. Kontradiktorna situacija
, te ne vidim ni ja bilo kakvu ozbiljnu primenu toga.
Usput Vlado, na facebook-u za DJI Inspire sam okačio pitanje, pa kad budeš radio još testova ,evo copy paste:
,,E, zanima me za test, u zatvorenom prostoru. Sa isključenim GPS-ovima, u nekoj hali, ili sportskom balonu, kad radi stabilizaciju uz pomoc kamere i ultra zvucnog senzora, da ga pozicioniras na neku mono podlogu ispod, tipa beton, parket, vestacka trava , stanes na tu podlogu da te hvataju senzori od Inspire 1, i krenes da se pomeras. Da li ce quad pogresno prepoznati tebe, kao staticni objekat i kretati se kako se ti kreces, ili ce ostati u mestu . To jest pitanje glasi, koliko mu dobro, ta izvikana stabilizacija radi u zatvorenom prostoru (bez GPS-a) i koliko je dobra u prepoznavanju orijentira, sa obzirom da to radi preko pomocne kamere ...,,