Jos jednom se svima zahvaljujem na savetima.
Evo ovako, mozda bi i ja trebalo da pojasnim jos malo.
Par puta mesecno planinarim po Srbiji. Vidim zaista mnogo prelepih pejzasa, prirode itd. Do sada sam isprobavao razlicite akcione kamerice i uvek ih nosio sa sobom. Imao sam prilike da isprobam Sony AS100V, SJ4000, Xiaomi YI, SooCoo S60, AMK5000S i jos par nekih.
Sve je to lepo snimiti kada okacim malu kamericu, zaista je video lep i interesantan.
ALI...
Skoro sam poceo da gledam snimke iz vazduha i ostao zapanjen kako sve to funkcionise. Mislim da ako vec imam mogucnosti da obilazim prelepe predele, bilo bi steta ne napraviti takve snimke.
Naravno, ne bi bilo moguce nositi quad bas svuda, ali neke lakse pohode, zasto ne.
Eto ,sada da se vratim na temu.
Stvarno bih voleo da krenem sto pre sa ucenjem. Naravno, razumem i opasnosti hobija i da je sve ovo vezba. Takodje razumem da postoje i zakoni, kao i da je ovaj hobi sada pod pritiskom posebno kod nas, zbog par budala. Dakle nisam bas budala
, svakako bih proucio sve, pre nego prvi put poletim.
Iako se ne razumem u RC stvari, razumem se u tehnologiju i gadgete, tako da verujem da bih mogao brzo da naucim kako sve funkcionise. Nije sada da se ja bojim zica i kablova, vec smatram da bi me to jos vise zbunilo, a i sta ako se desi kvar, onda kuku lele
Gledao sam i DJI Phantom 2 i 3. Ne razumem bas razliku na prvi pogled, osim 4K i video kamere koji 3 ima. Naravno cena za 2 ce sada sigurno pasti ,ako vec i nije.
Verujem da bih u buducnosti sigurno i sam probao da sklopim nesto svoje, ipak to je prava draz ovog hobija, ali za sada jednostvano ne mislim da bih bio sposoban za to dok ne naucim neke osnove prvo.
Evo jos jednog pitanja za Cakra :
Recimo ja sam misljenja da je f450 sa nazom .....veci i bolji...al eto-vide mu se zice ...
Jel moze pojasnjenje malo? Ne razumem stvarno sta je to, izvini.
Posto vec imam kamericu, koji Fantom bi recimo bio ok za mene? Sigurno bih trebalo da kupim i gimbal (ako se tako zove). Bas bih voleo da udjem u ovaj hobi vec jednom ,mesecima gledam video snimke, a sve se bojim komplikovanih izraza, ali verujem da cu nauciti vremenom