Uf, vidim da ovde na Forumu tekstovi i slike poprilično zaostaju za sajtom i aktuelnim dešavanjima.
Evo nastavka priče...
Znači, pošto je ošmirglana sva boja sa krila i trupa prešao sam na "sledeći nivo". Na krila je nanet sloj akrilnog gita, kojim sam popunio sitna oštećenja, panel linije i rupice od nitni...
Jasno vam je šta se potom dešavalo...
...ali posle mnogo sati brušenja površina krila je bila ovakva...
Da bi se videlo gde se sve još treba izpopravljati, nanet je sloj špric gita. Nažalost te slike nisam napravio...
Kad su se krila "zasivila" pokazalo se da još na mnogo mesta treba tanko naneti akrilni git...
Potom još jedan tanak sloj špric gita, ali uglavnom preko mesta koja su bila popravljana...
...čime su krila bila spremna za poslednje brušenje sa finim vodenim brusnim papirom. Krila su i sada u toj fazi, čekaju da se i ostali delovi dovedu na taj nivo...
Što se tiče trupa i tu je bila slična procedura, sa razlikom da su prvo morala da se zakrpe sva oštećenja, pogotovo sa donje strane...
Na mestima koje sam trebao popraviti prvo sam obradio ivice...
...a potom sam ulepio nove komade balze...
Proces sa obradom ivica je odradjen i na otvorima trapova, gde su dodati još vertikalni segmenti...
Deo trupa koli je bio samo napukao sam vratio na mesto i ulepio...
Kad je manje - više sve bilo pokrpljeno, kao i na krilu, nanet je prvi sloj akrilnog gita...
...nakon čega je "dejstvovao" brusni papir gradacije 100...
Krpljeni delovi su u ovoj fazi izgledali ovako...
Makro mode...
Nakon brisanja prašine...
Sledeće na redu je bilo da se nanese sloj špric gita. Da se ne bi ofarbalo i ono što ne treba trup je "nafilovan" novinama, a na ivice je zalepljen krep papir...
Ondak, špric git...
I na trupu, kao i na krilima, bilo je dosta toga da se doradjuje sa akrilnim gitom...
Nastavak sledi...
P.S. Obrati pažnju na površinu zemlje u plasteniku...