RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Dream - Flight DLG "Libelle"
tataBulik:
Konačno i ja da se upišem u klub uživaoca bezmotornih letilica :)aplauz
Nakon dumanja koju "entry level" DLG bih kupio, izbor je pao na Libelle od Dream - Flight-a. Naručio sam je iz Lindingera i stigla je bez poznatih cimanja za 7 dana. Naručio sam je u verziji seta sa 4 Hitec HS40 nano servoa i baterijom 4,8V NiMH 250mAh po cijeni od 130€ + 20€ transport, što je po meni OK cijena, pogotovo što su servoi oko 8€/kom. Jedrilica je dosta hvaljena po forumima, naravno za neki ulazak u ovu disciplinu.
Jedrilica je raspona 120cm, izrađena od EPO-a i ojačana karbonskim letvicama. Trup je takođe od uglj. vlakana dok je prednji dio neka plastika ispunjena stiroporom (EPO)?! Pushrod-ovi su isto karbonski D=1mm i dosta su kruti za svoju namjenu (idu kroz trupnu cijev do repnih površina). Sve je vrhunski izrađeno, precizno i vrlo lagano za sastavljanje (meni je trebalo oko 3 sata sa sve sušenjem ljepila). Masa jedrilice spremne za let iznosi 278g. Jedina jeba je težište koje sam postigao dodavanjem 20g kod baterije (4 vulkanizerska samoljepljiva tega za alu. felne :sljus), u sam vrh), ali se umjesto toga može uzeti veća NiMH baterija i imati autonomija od pola godine :hehe
Vidio sam po forumuma da joj je mali problem veza krila sa trupom, tj. da se prilikom grubljeg slijetanja ili kačenja krila vremenom rasklimju dva držača koja su vezana za trup, a idu kroz stiropor (velika konzola), pa sam problematični dio u startu ojačao fiberglasom i CA foam safe ljepilom (kojim sam inače sve lijepio - preporuka proizvođača).
Pošto planirani risiver (FrSky 7c) nije mogao stati jer su mi konektori pod 90 stepeni, iskoristio sam Orange 8c i skinuo mu kućište, tako da sam ga nekako ubudžio (work) :hehe
Vidio sam da je mnogi ojačavaju monokotom, ali mislim da bi bila preteška sa još dodatnih 20-30 grama tako da sam odustao (osim malo dekoracija na krajevima krila...).
I onda se otišlo na livaduuu...
Prvi utisci su extra, za izbačaj je sve setovano kao neutralno. Postavio sam tri moda: normal / izbacivanje, flapsovi (flaperoni) u plus za 5mm + 1mm elevator (termal mod) i za 15mm + 2mm elevator (kočnice). Sve ovo je ugrubo i zahtjeva finije dorade.
Vaci:
Ej.... sit da se navozas! Kakvo je vreme doslo, za te pare to je super kupovina. I ja bi tako da hocu sad da kupim DLG a da nemam kintu ()-() Samo vezbaj malo bacanje, to jest ako avionce moze da izdrzi malo ozbiljnije bacanje... :-X
rajker:
:)aplauz lepo lepo samo hrabro napred
marko.jovanovic:
Fantastičan prizor okoline prosto da samo se zabodeš u sred livade i uživaš. Fino to leti mogu ti reći.
Ima li neko nekakva iskustva sa ovim modelima ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61386__HobbyKing_8482_Mini_DLG_Pro_w_Ailerons_Balsa_Purple_990mm_PNF_.html
tataBulik:
Ostaje mi da vjezbam, kao letenje tako I izbacaj (work)
Pojacavacu izbacaj dok nesto ne pukne, ili trup ili moje zakrzljalo rame (yay)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version