RC MODELI JEDRILICA > THERMAL
Dream - Flight DLG "Libelle"
marko.jovanovic:
Primetio sam da je ovo dosta težak model. 278-290g kako piše na sajtu.
Ovo što ja merkam je negde oko 160 gr. odnosno ono što sam postavio kao link.
stevapn:
VR! Sviđa mi se! Čim dođem do prve pare, kupujem!
tataBulik:
Djeluje fino, ali samo ako kupiš, sastaviš i baciš... znaćeš jesi li bacio i pare :big smile
Lično mislim da se sa svim ovim početničkim modelima ne možeš zeznuti, svakako su dobri za učenje i ulazak u svijet DLG-ova.
Ja sam izabrao Libelle jer joj je raspon "nešto između", a naravno, nijesam u mogućnosti da puknem koju stotinu za full size pa da je krcnem prvom prilikom :sljus, ljepše je ovako, korak po korak...
Što se tiče težine modela, sudeći po iskustvima drugih, počevši od Marabua, preko Libelle..., sve one su fine sa težinom dok se ne doda balast koji je obavezan radi dobijanja krštenog težišta, sve stižu nekako repate!!!
U svakom slučaju, moj sledeći korak je kupovina nekog polovnog boljeg modela, ali sve u svoje vrijeme... (pijemo)
marko.jovanovic:
Svaki DLG pa čak i onaj od 1000 eura je repat i po default-u mora imati balast napred zbog težišta to ne treba da te muči nego treba ukupna letna težina koja je po meni za ovakav model prevelika. Ali dobro ako leti fino kao što sam video da leti po ranim klipovima vredi. Ovaj model koliko vidim je predviđen za jedrenje sa litica pa bi neka takva zenacija trebala da ti bude na umu kada stekneš dovoljno rutine sa modelom.
tataBulik:
Ne zaboravi plaže :)aplauz :)aplauz :)aplauz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version