Izvinite stariji gospodine ali ima te li vi neki problem , nešto protiv mene....
Ako nemate ništa pametnije da dodate bolje da se niste ni javili.
Ja sam stavio da nisam siguran čisto da sebe ogradim.
A nisam siguran jedino u to da li će punjač detektovati bateriju kao 4s ako je varijanta bila da je presečena crna žica na kablu tj ceo balance red pomeren u levo za jedno polje (ako se uopšte razumete u boje, jednosmernu struju, logiku, plus minus, lipo bateije, ćelije na istim, lemljenje, žice, pojmove balance....). Čak i kada je ovaj slučaj u pitanju ovaj problem se može rešiti odsecanjem balance konektora skalpelom ali tako da se odseče samo polje na kome je bila crna žica koja je presečena kao i poravnavanjem gornje strane konektora tj sečenjem onih sigurnosnih plastičnih delova koji vam ne dozvoljavaju da ubodete bateriju kako ne treba.
U tom slučaju morate biti veoma pažljivi kako okrećete konektor jer može da se desi da se pogrešno ubode.
U tom slučaju sledeća žica koja je bila do crne koja je presečena mora da se obeleži crnom bojom da vam bude podsetnik da kada okrećete konektor i ubadate ga u slot ona bude sa desne strane ako vam su sigurnosni žljebovi (koji su bili odsečeni ili ošmirglati ili na drugi način uklonjeni) okrenuti ka gore. Ako su bili ka dole onda naravno sa leve strane. Sve ovo naravno važi za konektor muški koji se nalazi na baterieji, a po ženskom konektoru koji se nalazi na punjaču možete videti da li su sigurnosni plastični kako god da ih zovete okrenuti kagore ili ka dole to zavisi od punjača....
To što daki puni 3s bateriju na 4s portu ili nekom drugom to radi ali samo u slučaju da vodite računa o položaju crne žice na konektorima od baterije i da se kako sam rekao šmirglaju sigurnosne plastike kako ne bi razvaliali ženski konektor na punjaču jer svi imaju različite razmake za sigurnosne plastike. Odnosno kod svih ako su okrenuti ka gore ti sigurnosni palstični delovi prvi deo sa desne strane uvek paše ali onaj sa leve je različite razdaljine, pa tako može da se ukloni samo ovaj u dakijevom slulčaju da bi se normalno ubo 3s konektor u 4s ženski ili 5s ili 6s.... U slučaju koji sam gore napisao to neće da može jer se mora skratiti konetor a samim tim se dobija druga geometrija sigurnosnih plastika u odnosu na ženski konektor na punjaču.
Nadam se da sam bio dovoljno jasan.
Još jednom ponavljam da za sve što sam napisao sam 100% siguran osim za slučaj koji sam gore naveo kada se pomera ceo balace red u desno za edno polje.
U tom slučaju neće se desiti da će nešto izgoreti ili zapaliti se nego će postojati samo dva moguća scenarija a prvi je da punjač neće detektovati bateriju kako treba i izbaciće eror a drugi je da hoće i da će ga puniti, mada ja u ovaj drugi scenario lično ne verujem jer mislim da je punjaču referentna tačka - žica tj crna kao prva!.
A vas gospodine presko molio bih da me se okanete ako je to moguće ako nizbogčeg drugog onda makar zbog BONTONA koji očigledno ne znate ni da postoji!
Ja sam ovde pod lupom za sve što napišem posebno od vas i vama sličnima tako da vas molim još jednom lepo da se okanete komentarisanja mene radi komentarisanja sem ako nemate TAČAN ARGUMENT da ste u pravu a da ja nisam!