RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI
F4U CORSSAIR karton pena
marko.jovanovic:
PA evo ovako.
U izradi je model F4U Corssair od karton pene.
Nešto slično pokušavam da napravim po uzoru na ovaj topic:
http://forum.flitetest.com/showthread.php?16244-F4U-Black-Corsair
Fajlovi koje sam ja koristio su dati u dodatku.
marko.jovanovic:
Pa da krenemo.
Prvo su isečeni delovi a pre toga naravno šabloni ali pošto sam štampao A4 formate i sekao pa lepio dešavalo se da se nešto malo ne podudaraju neke sitnice ali sve se lepo uklopilo na kraju.
Izgradnja je dosta jednostavna a najveći deo posla oduzimaju sečenje šablona i delova.
Svi koji su gradili Spitfire-a sa flightesta ili neki sličan njihov model lako će se snaći i sa ovim.
U koliko bude pitanja stojim na raspolaganju.
Isečeni delovi
Ovde bi skrenuo samo pažnju da horizontalni stabilizator jer u njega treba da se ubaci ojačanje od balze debljine 5mm a širine 20mm ja sam satavio širinu 17 zbog jako malog dela karton pene koja služi posle da drži šarku na komandi.
marko.jovanovic:
Horizontalni stabilizator sa ubačenim ojačanjem od balze.
Ja sam to uradio ovako. Pošto karton pena ima sa dve strane papir. Sa donje strane horizontalca sam isekao mesto gde dolazi ojačanej ali tako da ne prosečem gornji papir. Posle toga sam izdubio taj isečeni deo i dole mi je ostao samo papir. Posle ubačenog ojačanaj od balze kada se horizontalac okrene gore ostaje ravna površina i ne veidi se letvica a takođe je dobro jer će se model farbati sprejevima.
Zatim tu je trup sa samo poređanim rebrima i vertikalnim stabilizatorom
I na kraju samo postavljena rebra i rep
marko.jovanovic:
Urađeno je i krilo
Kod krila treba voditi računa da se postave servoi i produžetci za servo kablove a ja sam ih posle izveo na donju stranu po sredini jer će mi tu biti prijemnik.
marko.jovanovic:
Nakon toga se proseca karton pena na trupu gde dolaze krila (nacrtan je profil na trupu.
posle toga se samo sa jedne strane proseče deo ispod krila a na drugu se prelomi kako bi se moglo montirati krilo.
Na tom donjem delu trupa koji se seče i vadi prosekao sam malu rupu kako bimi bili dostubni svi kablovi od servoa i gde će biti prijemnik.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version