Jedan loš primer za nalepnice, ali funkcioniše. Uzmeš Oracal providnu samolepljivu foliju i odštampaš na nju šta god ti treba na laserskom štampaču. E sad, znaš da laserski štampač radi sa toplotom, a da folija baš i ne podnosi istu. Odnos tolerancije folije i toplote na koju je laserski štampač zagreje je taman dovoljan da prođe. Ja sam tako odštampao celu A4 stranicu folije sa crnim natpisima/slovima, isekao ih i zalepio jednostavno na model. Te iste "Amuričke" oznake sam isto tako oradio, ali samo po jednu oznaku po stranici, da slučajno ne bi previše zagrejao foliju, ali tada sam bio još klinac koji nije znao princip rada laserskog štampača, ali ipak je uspelo. Drugi način, opet uzmeš Oracal samolepljivu foliju, ali sada u boji koja ti treba, na poleđini folije odštampaš natpis sa ink-jet štampačom (u oba slučaja podesiš štampač na deblji papir), kasnije jednostavno izrežeš. Ako imaš višebojnu nalepnicu, npr. plava pozadina i bela zvezda, prvo posebno uradiš plavu pozadinu, pa belu zvezdu i nalepiš je na pozadinu. Ja trenutno primenjujem drugi primer, ipak mi je glupo da reskiram štampač zbog jedne nalepnice.
Pozdrav