ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

ESC PREKIDA U LETU

(1/3) > >>

sasadjuric71:
Pozdrav za modelare ,moj problem je imam esc  turnigy 30a ,motor 2826- 2200kv ,koristim ovaj setup na migu 29 .Medjutim desava mi se da dolazi do prekida u radu motora pogotovo prilikom davanja gasa odjednom do kraja ,pocinje da trokira prekida i onda dobije pun gas ,a desava se i prilikom konstantnog gasa  da prekida po malo .ESC je sigurno problem  jer je bio na easy staru sa drugim motorom i drugim prijemnikom  isto se desavalo ,jel zna neko u cemu je problem .http://hobbyking.com/Hobbyking/Store/__30699__Turnigy_AE_30A_Brushless_ESC_US_Warehouse_.html

firebird:
Proveri na mestu gde su zalemljene uticnice za motor, da ne prekida, slobodno povuci kao da hoces da otkines buksnu, ako popusti vrlo brzo znaci tu je bio problem, ako je sve dobro zalemljeno nece popustiti. Jel' to onaj esc sto si meni davao pa ja nisam znao da ga programiram?

marko.jovanovic:
Meni je jedan isto tako prekidao, onda sam ga skinuo, prelemio sve lemove od baterije, izlaza za motor i kabla za bec ali ništa nisam uspeo.
Najverovatnije mi je riknuo neki FET ali se to nije videlo.
Na kraju posle dan muke završio je u kanti za đubre (naravno odlemio sam sve kablove jer mi trebaju). Nekada zakaže bez ikakvog opterećenja i bez ikakve najave!

sasadjuric71:
Da to je taj Boki ,u pocetku na easy staru nije bilo problema ali kako vidim sve vise zeza ,bas juce sam vozio mig 29 ,i u jednom trenutku kad sam dao pun gas on je bas zastao i onda uz trokiranje primio gas ,posle sam isao na varijantu postepeno do punog gasa pa je malo drugacije ali bas zeza . (<--) (<--)

firebird:
Vidi kod nekog servisera mob. telefona nek ti duvaljkom prelemi plocicu, kao sto Marko rece. Nabavi i karticu za programiranje jer je ona varijanta preko daljinca pravo mucenje.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version