RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
KFM krilo od izoflora 6mm
sasadjuric71:
Super Petre , svidja mi se i tvoj predlog i ovi planovi sa rcgroups . :)aplauz :)aplauz
mad_mangod:
Od izoflora ti je jako tesko napraviti kfm krilo jer puca, najbolje ti je da koristis karton penu jer je bolje za pravljenje a moze i da izdrzi vise od izoflora.
sasadjuric71:
Hvala sto si se javio i na savetu ,pa ja sam i postavio to pitanje kad sam postavio topic.Koliko dugo krilo moze da se napravi kfm metodom od izoflora ,a karton pena zar ona nije teska za tako nesto ,jer neko od clanova je vec pisao da je pravio kfm krilo od karton pene i bilo je mlogo tesko.Ja licno sve sto sam pravio od izoflora presvlacio sam folijom, pa tako bih i ovakvo krilo koje bi bilo mlogo jace, uz druga dodatna ojacanja .U svakom slucaju hvala na savetu. (<--) (<--)
alzo:
Trenutno letim trenera za krilima od 1200 mm i kord mu je negde oko 200 mm sa dva serva 9g, i tesko je negde oko 300 grama a koristio sam penu od 3 mm debljine.Proletos sam pravio krilo od stirodura, 1500mm sa kordom od 170 mm presvuceno natron papirom i ono je 100 grama lakse, cisto za poredjenje.Kfm 3 koji sam pravio bila je kombinacija pene od 5mm i stirodura i ovde moze da se vidi kako je letelo....bilo je 1400 mm sa kordom od 200mm...na zadnjem snimku se vidi koja je razlika u brzini leta kad sam stavio klasicni profil krila
http://www.rcfly4um.org/index.php/topic,14084.0.html
sasadjuric71:
Da Alzo video sam sad razliku ,vidi se da je sporiji model sa kfm krilom i tesko je kontrolisati model , u odnosu na klasicno krilo ocigledna razlika ,model leti bez problema sa malim trimovanjem.Videcu nesto cu da napravim ,sad ne zurim posto imam 7 modela sa kojima letim bez problema . (<--) (<--) (<--) (<--)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version