Ajd sto se ne razumes u RC, a sve hoces sam da pravis
, to pitas ovde pa ako ti neko detaljno objasni OK...
Ali valjda znas i engleski, kad vec srfujes netom, pa valjda znas da ukucas kljucne reci da bi nasao to nesto.... i onda nadjes motor i ESC, ali za auto 1/10, a to ne citas, ili ne znas ili neces... OK
Ali, ima i razloga zasto je neki proizvodjac naveo da je to motor i ESC, za 1/10 RC truck, a nigde ne pise RC Boat (RC camac ili ti brod)... OK
Ima jedna mala razlika izmedju RC automobila, bilo koje velicine i RC Baot (čamca), mislim na motor i ESC, za čamac, koji je zatvoren, jel !? treba neka vrsta hladjenja, kod automobila to ne treba, jer ima prirodno hladjenje, jel !? To je ta mala razlika...
Ali to izgleda nije ni bitno jer ti zelis da napravis camac od nekog plana, koji si nasao na netu, al da dodatna oprema malo kosta, pa tako i kazes "Za laganu voznju netreba nesto da bude brz model" ... to zvuci, kao kad bi reko na pijaci daj mmi 2-3 krastavca/manja za nas troje za šopsku salatu... OK
Ako napravis kabriolet camac da ima strujenje vazduha preko motora i ESC, sto nije lako, moze mozda i to nekako, da li je prostije i jeftinije.. nisam siguran...
Ali kao sto sam ti ja već objasnjavao u PM, kad si me pitao za opremu, pa je oprema ispala skuplja 50% od istog RTR Čamca (Boat), ne kazem, tu na AliExpres/u ces sigurno naci pojedinacno jeftinije delove i kompletnu opremu (mozda), samo ne znam kako ces to uklopiti sve na gomilu i jos da paše jedno sdrugim i još da radi...
Imam jedan savet za tebe, ako ga uopšte želiš, (sumnjam), nadješ na netu istili ili sličan čamac, i pogledaš šta je firma koja ga pravi predvidela da stavi od njega od opreme, popišeš sve to, što treba od opreme, karakteristike komponenti i tražiš po svetu (netu) ako ništa više bar znaš šta ti treba i šta tražiš....
Lepo je da si našao plan čamca, koji ti se dopada, ali čamac pored korita, palube i poklopca, trebao bi da ima motor i ESC, koji ces jos nekako i naći po svetu (netu), ali tu je bitan element i osovina koja povezuje motor i prop, pa adekvatan prop, pa izlaz osovine iz korita, pa kormilo, i na kraju baterija i radio sistem
Ajd Uzdravlje