ELEKTRONIKA > POWER SYSTEM

Moze li ESC od 40a za ovaj motor .

<< < (5/7) > >>

sasadjuric71:
OK druze znam za taj esc on je negde oko 20 evra  i ima vodeno hladjenje .Videcu ima ih na hobi kingu raznih ,AKO NEKO IMA DVA ISTA ESC-A OD 50A POVOLJNO DA PRODA NEKA SE JAVI .

trivajuve:
To vodeno hlađenje se koristi samo za brodove inače je klasični avio kontroler(potpuno ista elektronika).Ja sam izvadio cevčice iz čisto estetskih razloga i vodeni tok se koristi samo za brodove-za avione se naravno koristi"na suvo", imam takva dva komada u modelima čiji su motori 550w(3536-1400kv)i na motoru koji smo spominjali(420w).Jedno jeftino rešenje i esc ima mogućnost programiranja.Ovo pišem zbog svih onih kojima treba relativno jednostavan,pristupačan i jak esc a bave se samogradnjom. (res)

tibeteagle:

--- Quote from: sasadjuric71 on November 13, 2015, 08:19:09 AM ---Pitanje za iskusnije moze li ovaj brasels motor na esc 40 ampera  ,sa desetkom elisom  .
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__77584__Turnigy_L3010C_1300kv_420w_EU_Warehouse_.html  .
Pozdrav i unapred hvala . (<--) (<--)

--- End quote ---
Evo malo precizniji odgovor.

Turnigy L3010C-1300KV (420W)
Dimension: 37mm x 18mm
Weight: 87g
Kv: 1300rpm/V
Voltage: 11.1v (3s)
Max Power: 420w
Max Current: 40.1A
No load Current: 1.8A
Diameter of shaft: 4mm
Thrust: 1650g ??
ESC: 45A~50A

Po fizičkim zakonitostima kao i po elektrotehničkim standardima nijedan BL motor u klasi 75-85 grama se ne može trajno ili prosečno da se optereti sa više od 200W, ili do maks. 250W u trajanju do 15s. osim ako je motan sa superprovodnikom, a toga za sada na normalnoj temperaturi nema. Sa 11V (3S) je to oko 18A, odnosno oko 23A maks. do 15s. Tako je dakle dovoljan ESC od 25-30A. Naravno, izbor elise treba da je takav, da se navedena vrednost od 23A ne pređe, radi dugovečnosti motora.
Ne verujte sve trgovcima. Oni hoće samo da zarade, pa napišu i govore svašta.

;namig

marko.jovanovic:
opet dežurni profesor.
Mrzi me da tražim ali ima video snimak koji sam ja postovao gde isti taj motor vuče i preko 50A. Imao isti motor....
Tako da manite se teorije!

ivanmagd:
Mislim da ovaj avion leti vec bar dve godine... Malo ste promasili tajming...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version