Treba mi savet kako da napravim kalup za poklopac kabine jedrilice koji je polomljen. Tacnije receno, pop...io sam
Nekako sam uspeo da napravim "kalup" od gipsa, medjutim pored toga sto "nije los" ipak me ne zadovoljava. To sam napravio tako sto sam oblepio ivice postojeceg poklopca kabine sa sivom "smrt" trakom pa nalio tecan gips u to sve. Curelo je tu gipsa na sve strane i sve je to izgledalo kao u svinjcu, ali na kraju je krivina ispala dosta korektno (glatka). Medjutim valjda sam tokom skidanja odvalio neke delove, a i pocetna i krajnja ivica su suvise "ostre". Elem odlucio sam da napravim novi kalup.
Najveci problem je to sto je poklopac kabine sav u krivinama (u sve tri ose) i jako savitljiv i nema sanse da izdeljem rucno kalup od stirodura, siropora ili nedaj Boze od drveta. Nisam uspeo ni jedno poprecno rebro (na sredini kabine pa kao iz dva dela da savijem pvc).
Dalje, posto je kalup dimenzija oko 30x10x10 cm dodatni problem je to sto NI JEDNA plasticna flasa ne moze da se upotrebi (suvise tesna). Probao sam sa gomilom flasa od 2 litre i ni u jednu ne mogu da uglavim kalup. Balonce od 5 l je opet preveliko i previse se plastika zbrcka.
Zagrevao sam sa pistoljem za vruci vazduh.
Milion ideja mi je padalo na pamet, da vas sada ne smaram, ionako sam napisao roman. Blejao u internet gde ima raznoraznih stvari, ali sve ne odgovara.
Ima li neko ideju, iskustvo, savet kako ovo da odradim. Vec sam poceo da gubim zivce. Ostaje mi jos da zavrsim vakum masinu, kupio sam prozirni juvidur 0.5 pa da probam i to. No, nesto sam skeptican da ce i tu nesto da mi krene naopako.
Evo slika kalupa i poklopca kabine:
i poklopac kavbine da steknete utisak koliko je (bar za mene) ovo sve zajebano (izvinjavam se na recniku)
Ovde se lepo vide pukotine, gde su bili klinovi za fiksiranje poklopca kabine za trup - od 4 ostao je samo jedan klin