RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Izrada kalupa

<< < (6/8) > >>

pnedic:

--- Quote from: bjanko on January 16, 2016, 07:22:04 PM ---Meni je problem napraviti kabinu za lastavicu 95 Kabina za model mi treba u duzini 50 cm i tu mi je velki problem i tu sam stao

--- End quote ---

Ti ovo mozes da napravis iz tri dela. Ako imas preseke ova dva spojna luka, onda ti duzina od 50cm nije problem. Naravno, kalupi, kalupi, kalupi....:)

pnedic:
Evo konacno dva prihvatljiva rezultata: jedan je odradjen od balonceta 5L i pistolja vruceg vazduha, a drugi uz upotrebu vakum "masine" i prozirnog juvidura 0.5mm. Ni jedna nije idealno glatka ali su dovoljne za letenje. Ovo od balonceta mi je trebalo dosta vremena da se ispraksam da mi se ne bi brckalo. Pre toga sam ipak pazario jos jednu original sa neta  :sljus

Evo fotki:

Od juvidura i vakum masine:

Malo sam dodao gipsa kako bih ostar prelaz prednjeg i zadnjeg dela kalupa ublazio

i finalni "proizvod"

Ovde su vidljive neravnine jer sam mislio da nema potrebe da idealno ismirglam delove kalupa.  :sljus

Medjutim, vakum masina je "usisala" tako da se vide sve neravnine.  :sljus

I od balonceta:

Obe kabine sam pricvrstio sa srafovima 2mm koji se koriste za srafljenje servoa, tako da kabine nalezu ko d.... na nosu. Nisam ih idealno isekao, malo sam ih vise skratio na bokovima sto se mozda vidi na slikama ali bitno je da ne "strci" nigde van lezista.

Sad moze da se  (<--)

Vaci:
To ti je odlicno ispalo!

Anakin:

--- Quote from: pnedic on January 18, 2016, 01:30:57 PM ---Evo konacno dva prihvatljiva rezultata: jedan je odradjen od balonceta 5L i pistolja vruceg vazduha, a drugi uz upotrebu vakum "masine" i prozirnog juvidura 0.5mm. Ni jedna nije idealno glatka ali su dovoljne za letenje. Ovo od balonceta mi je trebalo dosta vremena da se ispraksam da mi se ne bi brckalo. Pre toga sam ipak pazario jos jednu original sa neta  :sljus

Evo fotki:

i finalni "proizvod"

Ovde su vidljive neravnine jer sam mislio da nema potrebe da idealno ismirglam delove kalupa.  :sljus

Medjutim, vakum masina je "usisala" tako da se vide sve neravnine.  :sljus

Sad moze da se  (<--)

--- End quote ---

Ovaj je ispao ekstra. Samo da si ga za nijansu preciznije isekao ali se jedva primeti.

pnedic:

--- Quote from: Anakin on January 18, 2016, 03:18:57 PM ---
Ovaj je ispao ekstra. Samo da si ga za nijansu preciznije isekao ali se jedva primeti.

--- End quote ---

Ah, Laki je bio malo nervozan :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version