stavicu fotke samo da pokupim sve sto mi treba i da odlucim kako da sredim centralni deo. Razmisljam da dodam deo izmedju dva krila za bateriju i elektroniku. Probacu da slikam sto vise mogu izradu
Nadam se da ce uskoro poleteti
Po mom misljenju,
mozes sastaviti samo krila, bice ok, ali pazi na CG, tezinu i poziciju motora i baterije.
Po meni je prakticnije ubaciti sredisnji deo, lakse i lepse se uklope motor i baterija, Motor se manje pomera napred, povecava cvrstoca konstrukcije (ne usecas krila), a ukupna povrsina se poveca. Napravio sam nekoliko modela i moj zakljucak je da je prakticnije ubaciti sredisnji deo (sirine 10- 15 cm), a na prednjoj, napadnoj ivici, horizontalno ubacis komad balze ili jos bolje spera. To ti pomaze oko CG- a, a ojaca prednji (vrh) deo letelice, u slucaju sletanja "na nos" dobro dodje.
Krilo ne treba da bude preveliko, ali ni malo. Razmah (raspon) krila gledaj da bude od 120- 150 cm (po meni), a ukupna masa od 600- 900 gr. Takve dimenzije su optimalne zbog tezine, elektronike, letnih karakteristika, transporta, skladistenja i sl.
Na netu ima dosta primera gradnje ovakvih letelica, cesto se ubacuje "ramenjaca", moje iskustvo je da to nije potrebno (koristio 20 i 25 gr stiropor). Kad se krilo sklopi, oblozis ga folijom za toplu plastifikaciju ili lepljivom trakom, cvrstina konstrukcije bude sasvim zadovoljavajuca.
Na fotkama mi deluje da je krilo izrezano od stirodura?