Tehnika baratanja sa brzom smolom poliester u odnosu na epoxy su dve razlicite stvari ,kad se kaze smola miski se na isto ,bogami nije poliester je jako odvratan i nezahvalan i zahteva da se radi sa manjom kolicinom pi mogucstvu u dobro ali bas dobro provetravajucu sobu i sa minimalnom temperaturom od 12stepeni ,sto se tice epoxy smole ona malo laksa za upotrebu jwr ima vreme zeliranja po zelji 20min,45min 90min,ali da se ne zavaras ta minutaza sta god da radis verujmi jako brzo proleti,
Iskreno sad se pripremam da radim trup za jedrilicu pa ako si voljan i imas vremena da sacekas opis kako sam to radio i naravno sagledas slike (ne verujem da cu nesto komentarisati na tom topiku) bice postavljeno za par dana i mocices da pogledas
Kao sto je neko gore naveo prvi pozitiv model ili ti kalup je jako i najbitnija stvar da se dobro uradi i pripremi,ako nije dobro odrafjen sve ce se to preneti na ostatak radova,cnc glodalicom da radis model a da ti treba samo jedan odlivak verujmi neisplatiti se ,nije to ajd cas ce,taj postupak traje li traje,ja sam skratio vreme cnc masine ali zato ima da dorafjujem rucnim putem samo tako,a i koristim stirodur plavi za model kalupa ,jeftin je i naravno brze se obradjuje u odnosu na mdf ili neko puno drvo
Da si procitao topik ispod ovog gde su gitovi u pitanju vec bi me kontaktirao i zapoceli pricu(sad smo na tvom topiku)
Eto to je od mene pa kad krenem sa arbajtom videces kako to da kazemo prosto izgleda ali u stvari je jako slozen i pipav posao,a da je lepo imati kompozitan trup jeste lepo mada i konstrukcija je lepa pa ko sta voli neka izvoli
Pozdrav Dejan-ts