Au...koja sramota
Razgledajuci malo ove avioncice iz Prvog Svetskog rata, naleteh na Blerion XI. I odmah mi se svideo. Misha mi je poslao link ka sajtu Paolo Severina koji je uradio jedan perfektan model ovog tipa. I tako, pocnem malo da razgledam da citam...i dodjem do
Za mal' se ne preturih.... I onda nadjem
http://www.vazduhoplovnetradicijesrbije.rs/index.php/istorija/108-bl-ri-xiI stidim se i dalje...
Aj da je neko drugi u pitanju...pa da ne zna ovako nesto
Nisam ni sanjao da smo imali avijaciju u to doba. Jos kao nesto volim tu istoriju
Blam...
I eto...sad bi bila jos veca sramota praviti bilo sta drugo. S' obzirom na ovo prosvetljenje...ovo nece biti ni malo lak zadatak. Potrajace dok se dobro ne informisem o svemu...Cak razmisljam da bude i neki superzajebano detaljan OLUJ sa nasim oznakama. Jer, pored svega mislim da taj period istorije treba posebno obeleziti. Tada smo poslednji put bili Veliki i pravi Srbi (moje misljenje i ne pokusavajte da komentariste i pametujete)
Pronasao sam nekoliko verzija ovog aviona...i bojim se da nije ni malo lak za letenje. Nesto moram korigovati ako hocu da ga letim. Nasao sam i neki model sa eleronima...i to mi nije losa ideja, jer ja bez elerona ne umem da letim
Sad koliko se gubi na izgledu...mnogo verovatno, ali nije mi ni cilj da bude 100% original a da cuti okacen na zid. Mnogo mi se vise svidja verzija koju je pravio Paolo Severin...ovaj nas je bio sa drugacijim predjnim krajem. Takodje je ovo prvi avion koji je preleteo Lamans?! Ni to nisam znao...
Tako da...sad preostaje da se malo obrazujem...Da se ne sramotim ovako i da naucim nesto uz put. Nisam pravio nista ovako zanimljivo... Samo da ga ne zbrzam
Morace detaljno da se razradi i tehnika izrade...nema lasera, sem za rebra
Nema karbona, nema folije...platno ili Japan papir
sajlice za pecanje
tockici od decijih kolica...
Sve nesto sto do sada nisam koristio