Ostao sam vam duzan izvestaj o zavrsetku dela trupa gde se nalazi usek za krilo...
Kada je doslo vreme da se definise otvor trupa sa donje strane gde se ugradjuje krilo, ustanovio sam da mi fali komad balze od ¼”.
Ovaj komad je predvidjeno da se isece na trake, koje bi se dalje ugradile izmedju poduznica.
Time bi se dobio solidan komad stranice trupa, u kome bi se isekao usek oblika gornjake profila krila.
Za ovu akciju, Sig je isporucio i dva sablona od 1.5 milimetarskog avio spera, po kojima se usecanje vrsi.
Posto nisam zeleo da stanem u ovoj fazi izrade radi nedostatka komada balze, razmislio sam o dve varijante.
Prva, da sve ispune izradim od balze 3mm, koje sam imao dovoljno, ali ne za dva sloja.
Druga, da iskoristim same komade spera od 1.5mm, date kao sablon.
Na taj sper sam mogao nalepiti i jedan sloj balze od 3mm, sto bi mi dalo cak i jacu konstrukciju od one koju je sam plan nalagao.
Ovo poslednje mi se ucinilo kao odlicno resenje, tim pre sto su te stranice trebale da nose na sebi dva bloka od tvrdog drveta koja su ustvari navrtke plasticnih zavrtnjeva krila.
Za izvodjenje toga, bilo je potrebno iskriviti komade spera po obliku trupa, sto je bilo daleko komplikovanije nego kada se krivi balza.