RC MODELI AVIONA - ELEKTRO > SCALE MODELI

Fairchild Pt-19 Sport scale 40"

<< < (2/7) > >>

IVAN3D:
Ma ja onako informativno, budućnosti radi....

Gabor:
Na deo plana, gde je krilo, nalepio sam providnu foliju, da bih plan zaštitio od lepka, i zakucao sam ramenjaču

Poređao sam rebra, da vidim kako stoje, i označio sam na ramenjači gde treba da nanesem lepak

Na rebrima su ostavljene nogice, pomoću kojih krilo dobije potrebno vitoperenje. Na žalost, tanka su rebra, pa kod nekih su se odlomile. Njih sam prvo nalepio nazad

Naneo sam lepak na ramenjaču, i postavio sam rebra

Kad se osušio lepak, ulepio sam i gornju ramenjaču

Radove sam nastavio sa levom delu krila

Gabor:
Pripremio sam terminezone

Sa ivica balze, gde je sekao laser, odšmirglao sam taj crni sloj, da bi lepak dublje ušao u godove

i sledelo je lepljenje

U sledećem koraku, nalepio sam letvice, okvir na vrhove krila

Tu bih vam obratio pažnju na neku sitnu ali važnu stvar. Uvek proverite špenadle, da nije ostao suv lepak na njima. Kod tankih letvica, u zavisnosti kako idu godovi balze, lako može doći do pucanja istih. Već mala količina suvog lepka može da vrši pritisak na godove i da pukne letvica. Na slici ispod, sa desne strane je oštećena letva, vidi se da je pukla čak na dva mesta, dok je leva ostala čitava

Sve to može da se dotera, ali ipak, bolje odmah da se obrati pažnja, da bi kasnije imali manje posla.

Ulepio sam letvicu na prednju ivicu krila, od čega se oblikuje napadna ivica

Krilo se sastavlja od dva dela, a ima i dehidral od par stepeni. Da bi obe strane bile u istoj visini, koristi se mali deo od špera u obliku V

Gabor:
Okviri kućišta servoa elerona lepo i precizno su isečeni

Na rebra, gde se lepi ležište stajnog trapa, treba da se ojača sa polurebrima

Ležišta stajnog trapa, isto se sastavlja od više delova

Gabor:
Isekao sam balzu za plank, i napravio sam rupe za kablove, i nalepio na krilo

Nakon šmirglanja izlazne ivice, sledelo je napadna ivica krila

U sledećem koraku ulepio sam štift, što ulazi u trup sa prednje strane krila, i nalepio sam blok od balze, preko čega se krilo fiksira za trup...

Pošto nisam imao potrebnu debljinu okrugle letve, od debljeg materijala sam ga izradio. Stavio sam ga u stonu bušilicu, i pomoću šmirgle dobio sam potrebnu debljinu štifta

Probušio sam napadnu ivicu krila

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version