RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Veliki modeli od izoflora

<< < (6/9) > >>

alzo:
I ja sam radio krila ovom tehnikom, izuzetno su čvrsta i za manje raspone ukrućenja nisu potrebna mada  sam ih stavljao...koristio sam običan beli lepak u koji sam dodao vodu, može i lepak za tapete...jedino je bitno da se krila drže u kalupima od sečenja dobro pritisnuta i biti strpljiv da se dobro osuše inače se izvitopere ko ništa.

mracni:
Jeste , to je papir za pakovanje , ja sam ovaj kupio u knjizari koriste ga umetnici ima tacan naziv kako se zove ali sam zaboravio ...

Inace toliko je jako krilo da nema sanse da se sastavi , naravno da moze ramenjaca ali kazem ovo je bilo nesto kao prototip , do sad nisam pravio niti jedan avion bez ramenjace ali ovaj me potpuno odusevio ... Tutkal ili beli lepak se razblazi vodom tipa 40% i udri ... 
Stustio sam jedrilicu sa dobre visine u ponor pa naglo ispravljanje , mrdnula nije :D ali kazem ko hoce svakako da moze i ramenjaca ...kazem to je samo predlog dodatnog ojacanja ovih velikih modela uz sve ono sto vec standardno ide od ojacavanja , nekad ni to nije dovoljno pa eto ovo je jos jedna dobra stvar ...

stevapn:
Koliko je teška jedrilica spremna za let?

mracni:
Ova od 2 metra bukvalno 1kg , moglo je dosta lakse ali je probna , bez sklopivog propa pa ima one sanke napred kao neki morz :D sve je to visak i jos brdo stvari ali leti fantasticno ...

alzo:
Natron papir....sad sm se setio  oo)), on je 70 gramski ali probao sam na jednom parcetu i pelir i sasvim je ok a mnogo je laksi.Mozda probati i onaj papir koji koriste u cvecarama za bukete. mmmm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version