RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU

Veliki modeli od izoflora

<< < (5/9) > >>

mracni:
Posle pada jedrilice resih da napravim i krajeve presvucene kartonom s'tim da sam pokusao malko da olaksam, pa sam krilo onako proizvoljno razbusio  i posle opet preko prelepio papir , cvrstina ista ali i tezina , skoro da nista nisam dobio tj ustedeo na tezini :D

Tu su i neki mini flapsovi isto kao prototip , sa ovom armiranom trakom dovoljno je malko ojacati papir i eto sarkica ...
Sve ovo je prototip kako ja to volim da kazem , pravljeno bez ikakvog tacnog plana pa je malko ruzno za gledati ali svakako je to bio test avion ...

mracni:
Sto se samog aviona tice prelepo leti , trpi dosta udaraca i nenormalno lepo pluta na nebu ... Nism nesto ljubitelj jedrilica ali ova me potpuno odusevila ...
U planu je izrada jedne od 3.3m , krilo ce biti iz 6 dela presvuceno papirom i imace jednu cev 8x10 od karbona ali ne za ojacanje vec za spoj krila , ako to poleti i bude cvrsto onda je stvarno papir u kombinaciji sa tutkalom naj bolja varijanta za ove nase ludorije :D   ()-() ()-()

marko.jovanovic:
Entuzijazam nema šta.
Lepo je ako to bude letelo samo bojim se da će se sklopiti kao kišobran pri prvom naglom okretu ili naglom penjanju.
Na takom velikom rasponu mogao bi da ugradiš ojačanja od karbona koja nisu skupa a u vidu su traka i to da ih postaviš na kant
http://www.rcsrbija.rs/materijali-za-gradnju/kompozitni-materijali/traka-karbon

bjanko:
Mracni jel to papir za posiljke kada se pakuju.Mislim da sam video nesto na internetu da to ljudi rade sa tim papirom ali odlicna ideja posle neki sprej i bice pravo dobro

sasadjuric71:
Lepo ako moze da izdrzi tolki raspon, mada ja bez ramenjace nebi radio ni jedan model.Pa to je bar neko pravilo u modelarstvu ,da krilo mora u sebi da ima ojacanje .Ja sve modele presvlacim folijom pa mi se desilo da na SPITU nisam stavio ojacanje ,i pri malo vecem opterecenju samo je bilo KRC krila odose na gore. Srecom ne skroz pa sam uspeo u neko siblje da ga spustim mukom ,na srecu bez ostecenja i to mi je skola zauvek . :mhm :mhm :mhm :mhm :mhm :mhm

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version