Jao, ja vec narucio qav frame 250, motore dys jer su bili 24 evra, esceove sam uzeo od 12 ampera, pdb plocu ne znam tacno koju, oko 5 evra i naze 32 poslednje generacije. E sad ja sam vec predstavio moj prvi dron xk x251, koji je meni kao pocetniku sasvim odgovarao, jak je bio kao stena, imao 1307 motore i bateriju 2s od 950 mah, namestio sam throttle, pitch krivu i dual rates, tako da je bio penzioner i vozikao sam ga i po sobi. Medjutim narucio sam preko hobi kinga jos 3 baterije, i svaka baterija je davala 12 minuta voznje, iako sam kasnije povecao sve da bi bio brzi, otisao na livadu i lepo izvozao sve baterije, sa poslednjom, ni sam ne znam kako udaljio se previse od mene i samo sam ga video kao tackicu i to je to, otiso je, iako sam prepesacio 20 km da ga nadjem, bezuspesno. U konfiguraciji je stojalo da mu je domet do 300 metara, a meni se cini da je mnogo dalje otisao. Ali sta da se radi, inace vozio sam ga bez kamere, jer mi je nekako bilo lepo da ga gledam i da ga kontrolisem, nisam smeo da ga kupim sa ekranom i kamericom, jer sam se plasio velike carine, koja je na srecu bila nula. Dron je kostao 110 evra i 20 sam povratio jer mu je crkao adapter posle 3 punjenja i matice su se neke odvile. Ali posto sam vec uvideo mane tog drona, od propelera koji odgovaraju samo originalni, ali nisu ni oni skupi, a dosta su bili kvalitetni. Mana tog drona koja je meni smetala, je da kad baterija dostigne svoj minimum, imas 10 sekundi da ga spustis, a nemas zvucnog upozorenja, tako da sam znao da ce mi pobeci kad tad i na njemu markerom napisao da sledi nagrada nalazacu i broj telefona, ali to je selo, tako da od toga nema nista. Da se vratim na temu, mislio sam da narucim neku 2s bateriju od 1800 ili 2200 mah, preko hobi kinga jer imam rodbinu tamo a vec sam narucivao, tako da imam iskustava, jer na x251 2s baterija od 25c meni bila sasvim dovoljna, ali je i dron bio lagan. Sad vec imam jednu esky bateriju 3s od 1800 mah, pa cu probati sa njom. A sto se tice kamere i povezivanja sa telefonom, u pitanju je ovo:Newest Mini 5.8G FPV Receiver UVC Video Downlink OTG for VR Android Phone
http://s.aliexpress.com/FBraq6r2 (from AliExpress Android)
na fotkama bas stoji moj telefon, tj. Xiaomi mi3w, tako da sam siguran da bi to kod mene radilo, e sad koliki bi bio delay, s obzirom da je 5,8 ghz to ne znam. A gledao sam te runcam kamere i najvise mi se dopada runcam2, ali je preskupa za moj budzet. Vidjam neke eachine po aliju po 25 evra su, kao na primer ova Readytosky 5.8G 48CH 25MW VTX 1000TVL FPV Camera Built-in Transmitter For FPV RC Mini QX 95 110 80 Q100 Quadcopter Indoor
http://s.aliexpress.com/F3mmQzIz (from AliExpress Android)
Sto se tice mog budzeta, ova xk stanica ima neki futaba protokol s-fhss, i ima da se kupi prijemnik, kosta oko 20 evra, ali ova moja stanica nema programiranje kanala, a narucio sam i buzzer velicine ko zvonce na biciklu
. Tako da mislim da cu ipak da idem na flysky stanicu i6 oko 40 evra je. Jedino me sad bune te antene, ako moze neki link bio bih zahvalan