Sto se tice samog aviona to je plan sa rcgroups-a GUPY jedrilica ... Plan mi je posluzio kao neka smernica za prvu jedrilicu , dosta toga sam promenio pa jedva da lici na onu sa Rcgroups-a ...
Inace vec sam napravio jednu gupi jedrilicu koju letim vec oko godinu dana , nisam imao zelju da sa njom hvatam termale i letim kao pravu jedrilicu vec mi je bila zelja da imam i neki poveci avioncic
Tu prvu sam napravio od od stirodura presvucenu NATRON papirom sa belim lepkom ili ti tutkalom ...
Krajeve krila sam pravio od stiropora i njih uspesno pokrivio tj oblikovao u vrucoj vodi ...
Sve to je letelo besprekorno i ako je sklopljena pomocu stapa i kanapa , setup sam imao pa nisam mnogo mogao da biram sta ce ici od pogona , bez sklopivog propelera sa nogicama da se isti nebi slomio pri sletanju ... Izgledala je kao MORZ
Flapsovi cista inprovizacija ali rade posao , u 3 polozaja umeste jedrilicu pri sletanju
Uglavnom letim 3D stirodurca i to mi je cist uzitak pa onda kad poletim jedrilicu nastavim u istom stilu i nju da letim