Polako, ne zuri sa zamenom sparka uopste.
Ja sam se nesto malo igrao sa Airom, mislim da je u poredjenju sa Sparkom dosta "glomazniji" po svim tackama. Prvo, malo je veci, ali se propeleri vrte na 5K RPM vise nego na Sparku. To je ono sto mi sad predstavlja najveci problem, nije bas "tih" i deluje mi da lako moze da privuce paznju.
E sad, sto se tice trece ose stabilizacije... peglaju oni to softverski, isti senzor imamo, i mislim da neke bitne razlike u kvalitetu snimka i nema za nase amaterske zahteve. Jedini razlog sto sam ja uzeo Aira a ne Sparka je bas autonomija baterije.
Inace, malo o Mavic Airu konkretno. Ako pozelite prvo da ga isprobate u kuci, nemojte da se zeznete kao ja. Naime, svako ce pozeleti (pogotovu ko zivi u stanu u urbano naseljenom mestu kao ja) da ga samo "isproba" i digne u vazduh. Posle svih podesavanja, apdejta, svega, resio sam da ga dignem u dnevnoj sobi, manualno sa armovanjem motora. AKO LETITE U STANU, ISPROBAVATE GA ILI BILO STA, ISKLJUCITE SENZORE NA MAVICU!!!! Blokirao mi je u potpunosti desnu palicu zbog senzora! Ako ste na 2 metra od prepreke nece vam dati da idete ka istoj. Prvo podizanje i trauma, Mavic nece da slusa komande, samo yaw i throttle su mi radili. Posle 10 sekundi zbuna zbog inicijalnog soka, skapiram o cemu se radi i polako ugasim u softveru senzore. Onda sam ga spustio, seo i zapalio cigaru da se smirim.
Verovatno ce ovo mnogima znaciti jer su senzori na Mavicu naravno uvek upaljeni po difoltu, a model se uvek isproba sto pre (radoznali smo po prirodi), pa onaj ko u kuci planira samo da ga digne, da zna sta da ocekuje.