Juce sam mu stavio 12x8 i cak i ja ovako corav vidim da nema snage...
Zakačite model za ribarski dinamometar i dajte postepeno gas. To će da pokaže statičku vućnu silu. Elise sa velikim korakom mogu da omano ispod vrednosti na večim obrtajima zbog prirode stvari. Postepeno dodavajte gas i gledajte da li ~linearno raste vučna sila? Ako jeste onda je uredu i ne javlja se
stall efekat. Izmerite i broj obrtaja ako imate sa čime i onda je mehanička povretna informacija kompletna. Treba uporediti sa izračunatima i videti razliku.
sa njim, leteci najsporije sto mogu.
Memojte očekivati čuda, jer model nije sposoban za male brzine. Krilo nema dosta veliku površinu za svoju težinu, a još je i strelasto. Dakle krilo je konstruisano za velike brzine pa uživajte u tome. Za male brzine su krila drugačija. Za sporiji let pomaže ako je težište nešto malo pomereno nazad od zadate CG i može da leti sa većim alfa.
Realno, nisam se jos navikao na sletanje onako kako zelim,
Model ima svoju minimalnu brzinu i ispod toga se neće podići a ni sleteti stabilno. Bolje da sletite sa većom brzinom, da ostane upravljivije nego da relativno male komande izgube efekat. Kod 3D modela toga nema, pa ako zaista želite da letite sporo, onda se to sa takvim može raditi i još mnoga čuda. Ja sam sve to isprobao.
Bez brige. Motor će se grejati samo ako dugo forsirate na punom gasu. Može, ali sa prekidima sa pola gasa.
Da mladi smo svakako, jer ste samo 1 godinu stariji od mene i govorim i pohvaljujem realno, bez preteivanja.
U tehničkim parametrima je obavezno a i ljudski nam treba povratna informacija, inače kako bi smo znali da li je ono što radimo dobro ili ne?