RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

F5J u Srbiji

<< < (8/29) > >>

dejan_ts:
Bio sam veliki intuzijasta za te slobodno letece modele sve dok se nisu pojavili karbonci ,onda sam skontao da tu ja vise nemam sta da radim i sta da se takmicim

Bili na nekom.od prvih takmicenja gde se pojavio taj Band sistem ,nisam znao o cemu je rec a vec kao nesto nacuo,nacuti i videti nije sve jedno ,kada sam video sta taj band odradjuje meni je sve palo u vudu od mojih zamisljenih planova i rezultata

Koga ja da jurim sa drvenim modelom a oni sa karboncom ,kad ga precne tj otkaci on mu nabije sto je vecu mogucu brzinu na sajli ,otkaci model a model posle kao sveca ode u vis sa 50m on ispliva jos nekih 30 ďo 40m sto mu dodje izmedju 80 i 90m i pocinje let ,dok ja moj model otkacim na 50m i mozda jos koji metar zbog pracke doguram ne vise od 55m visine ,let traje 3min ili 180s po startu a nekada je bilo 7 startova za 7 sati i olus fly off

dejan_ts:
I dalje nevidim da je noko okacio propozicije modela u klasi F5j

SloMi:
Ovaj tekst stoji u Forumu od 21.sep o.g. ali do nekih nije dopro:

Ja se više ne sećam FAI pravilnika iz 2013 godine. To je davna prašlost. FAI pravilnici za F5J se donose za svaku narednu godinu. Ono što važi ove godine možda će se u nekim delovima korigovati za dogodine. Važeći FAI pravilnik za 2018-tu za F5J je:

https://www.fai.org/sites/default/files/documents/sc4_vol_f5_electric_18.pdf

Ja sam ga sebi skinuo, a to preporučujem i svima koji žele ozbiljnije da se bave (takmiče) u F5J, i da ga dobro prouče. Tekst je na engleskom ali se uz
osnovno znanje sa računara lako prati. Tu u prevođenju može da pomogne Google prevodilac ...

stevapn:
Od kad je dozvoljena stabilizacija?

"Electronic systems allowed are:
-Augmented stability systems.
-Systems that limit the energy used during climbs"

Ovo znači da će prvi ko izađe sa nekim karbonskim letećim krilom biti glavni baja.

SloMi:
Ovako napisano pitanje nije informacija nego dezinformacija.
 Gde to piše u Pravilniku F5J za 2018 koji sam citirao juče?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version