RC MODELI JEDRILICA > THERMAL

Mini Dart - 1m DLG

<< < (4/10) > >>

SABURO:
Prvi put da ne znam razlog.. nesto je do horizontalca bilo. Dakle, nakon izbacaja (malo jaceg) zabo se u zemlju po uglom od 90 stepeni. To je sve sto znam.

dejan_ts:
Verovatno prevelika brzina ,malo vlatera na horizontalcu i vertikalcu i etoga kresh,sa druge strane mozda ga nisi ubacio u mix  izbacaj i dodje do zemlje cas

Sve u svemu zakrpicese ,popravice se i letece opet

dradra:
Vidim pojavio se novi model Dart2

http://www.soaringmodels.com/mini-dart-2/

Sada su 4 serva u širokom trupu. U jeftinoj varijanti trup je od stakla što je neobična varijanta. 

SABURO:
Jeste, cene za trup su sledece:

Fuselage glass 95 EUR
fuselage carbon 115 EUR
pod 12 EUR
Tail glass set  24 EUR
Tail carbon set  34 EUR

postarina do Srbije 60EUR. Informacije su od pre 10ak dana.

SABURO:
Pre izvesnog vremena, odlucio sam da krenem u reparaciju Mini Dart-a. Od trupa nije ostalo ništa što bih mogao da iskoristim za kasnije, otuda sam i pitao Andrewa za novi trup (verzija 2). Međutim, prvo sam krenuo od onoga što mi je ostalo, a to su krila i repovi, srećom krila nisu previše stradala i popravljiva su, te sam krenuo od njih.

Krenuo sam da gulim koricu dok ne dođem dokle god da je mogla da se lako skine i time oslobodio prilaz naprslini koja je po sredini krila.

Uvideo sam da je pukla ramenjača koja je u formi unidirekcionog vlakna od karbona, te je taj segment trebalo prespojiti i na gornjaci i na donjaci... al pre toga, ulepiti centralnu naprslinu epoksi lepokom od 5min, što sam i uradio.
Obzirom da se upoznajem sa tehnikama rada s kompozitnim materijalima, veliku podršku u vidu saveta i svega sam dobio od http://bbcomposite.com tima na čelu sa Bijelić Brankom i na tome im veliko hvala! Pera Gogić i ja smo ulepili unidirekcioni karbon i time ponovo oformili ramenjaču, a potom prelepili 120gr karbonsko tkanje, kako bismo ojačali dodatno centroplan. Sve je ostavljeno da prenoći i da se osuši u komori.

Potom je usledilo fino smirglanje na suvo sa smirglama gradacije 320 i 400, da bih prešao na vodeno smirglanje gradacijom 1000 i 1200.

prelaz između je urađen finim auto gitom, pa špric gitom kao priprema pred farbanje..

Pera je priskočio u pomoć oko farbanja

Rešio sam malo da eksperimentišem i obrusim nanetu boju finim vodobrusnim papirima gradacije 1200 i 2000, čisto da bih dobio finu površinu i prelaz..

, a potom ispolirao.

Na poslednjoj fotografiji se vidi i budući trup, al' to nekom drugom prilikom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version