Obzirom da sam prebacio Vortex3 na novu stanicu i da je juče bio predivan dan za letenje, iskoristio sam priliku za detaljnije podešavanje modela i treniranje, jer sada posedujem F3K aplikaciju sa svim taskovima iz F3K kategorije. Termike je bilo prilično dosta. Ovakav tip modela ne zahteva pistu, letne aktivnosti sam izvodio na Batajničkim poljima. Zemlja sveže izdrljana, pšenisa tek izrasla, a miris obližnje procvetalog drveća prosto opija. Uživao sam.
Odradio sam par taskova, neke vrlo uspešno, neke delimično uspešno. Sve u svemu, stanica je pun pogodak i trebala mi je kao naredni korak, jer ova interaktivnost koju mi pruža je taman ta lestvica i korak koji su mi nedostajali. Jedva čekam naredni izlazak
ovo je task, radno vreme 10min, a leti se u okiru tih 10min, 5 letova po 2min
Pa sam se prebacio na drugi F3K model, tj Snipe od Vladimir's model. On je laksi od Vortexa i drugačije se ponaša u vazduhu, rekao bih da je čak i prodorniji od Vortex3 modela, što je neki subjektivni zaključak prilikom lansiranja modela.
Njega i dalje letim sa JR X9303, al ću u nekom narednom periodu videti da podesim slične fligh mode-ove koje imam na Radiomaster stanici