Nebi da budem prepametan;ali ipak moram; i ako "obozavam" polemicare i sveznanjem "nabildovane youtubom" modelare.
Neobavestenost, neke nove norme ponasanja, odnosa izmedju modelara i "modelara" dovedose nas dotle da niko nema pojma /sto je najtragicnije ni novosadjani (inace moji najdrazi prijateljima- ne samo poznanicima!!!/ da u modelarstvu postoje i takozvane nacionalne kategorije koje ne spadaju pod neke FAI forume, nemaju svetska prvenstva /ma da ih je moguce interno organizovati!./. Strpite se malo, resice vam taj problem VSS; samo dok se sastavi delegacija...
Da ne nabrajam sada sve (P-20; P-30; SAL/DLG/ 1 metar...)); zadrzacu se samo na klasu "2 metra" koja je cvetala kod nas; posebno u vojvodini!
Ja jos imam modele klase 2 metra, 2 komada iz kita materijala firme RC-Kit a medju njima je i model "FLYER 1"- cije je plan objavio u /nazalost SAMO JEDNOM BROJU Aero Modelar-a , bilten za ljubitelje avio modelarstva,Nenad Miklusev, kazem samo,nazalost tom jednom broju /ili sam ja neobavesten?/ u broju 1, 2003.godine, septembra meseca.
Pedantni Nenad naveo je i sledece"...za krilo je potrebno 36 rebara balze 1.5-2mm i 6 rebara od spera 2mm...mnogo li je, skupo li je... Gume za gace za sajlu na svakom cosku ; a ko nema ja cu da mu poklonim...(ne gace!) gumu!
Inace te modele je /sa epox-i trupom/ proizvodio i Branko (sa motorom 400); mogao se nabaviti i kod Boge Stempihara,proizvod firme RC-kit /RC-kit.com /. Meni jos uvek stoje dva Brankova trupa u radionici!
I sada na kraju,ja vam kao nekadasnji delegat u F.A.I. savetujem /doduse nikada pa ni sada nisam povucen sa ove funkcije- ona mi je nekako"preuzata"!!! ako vas jos uvek zabrinjavaju neka pravila F.A.I. pa vam onemogucavaju odlaske na medjunarodna prvenstva , evropske sampionate i svetska prvenstva, savite tabak, objasnite im ovaj svoj problem.
Srdacno vas pozdravljam - /sada vec metuzalem; Srecko
P.S.
Planove oba modela imam, pa ako neko usput svrne do BG-a, ili vec zivi u BG-u mogu da ih iskopiraju! Pivo i mezeta uz ladnu rakijicu ne naplacujem!!!