RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Hot Wire Foam Cutter - Израда секача за стиродур, брзо и једноставно
Vaci:
Znam sta sam ja radio kao neuki klinac (ispod 10god da se zna na sta mislim), i jezim se kad neko ne zna sta je jednosmerna a sta naizmenicna struja, pa jos nece da procita nista, pa jos i eksperimentise. Jednom sam sipao sonu kiselinu u vodu, gurnuo 2 zice unutra i ukljucio u 220v... Cale je posle toga dosao sa svecom u ruci, video sta radim, i shvatio da batine tu ne pomazu. Rekao je vrati sinko sve to gde si nasao, i izasao iz sobe.
Branko zelim ti puno uspeha i nadam se da se neces povrediti.
pnedic:
Sto se struje i napona tice ovaj prekidac je OK.
Medjutim ovo je ugradni prekidac sa, kao sto vidis, otvorenim kontaktima. Zato OBAVEZNO ugradi ovaj prekidac u neku plasticnu kutiju. Takodje upotrebi izolovane buksne koje kacis na prekidac, kao i da ih dobro pricvrstis.
Ako nisi ranije "petljao" sa elektroinstalacijama, najbolje potrazi nekog ko to zna.
Vaci:
Molim te batali taj prekidac, uzmi nesto ovako
http://www.vizkomerc.com/index.php?plugin=kategorijaproizvod&plugin_view=product_details&page_id=451&proizvodid=16788&&lang=srpski
Kao za lampe i tako to. Kabl i ceo sklolp je zatvoren bez zica koje vire. I neka ti to poveze neko ko zna da slucajno neka licna ne dodirne sraf na kucistu. Jeftino je i bezbedno.
pnedic:
--- Quote from: Vaci on August 07, 2013, 11:43:41 AM ---Molim te batali taj prekidac, uzmi nesto ovako
http://www.vizkomerc.com/index.php?plugin=kategorijaproizvod&plugin_view=product_details&page_id=451&proizvodid=16788&&lang=srpski
Kao za lampe i tako to. Kabl i ceo sklolp je zatvoren bez zica koje vire. I neka ti to poveze neko ko zna da slucajno neka licna ne dodirne sraf na kucistu. Jeftino je i bezbedno.
--- End quote ---
Da, ovo je najbolje.
kameleon:
Može li ovaj trafo za halogene lampe sjeći stiropor dužine 1m,žica je iz grejača kvarcne peći,ako ima neko iz prve ruke da mi potvrdi?Pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version