Pozdrav !
Prvo da pohvalim FRULICU lepo izgleda a lepo i leti, a aerodrom ....... da ne govorimo o tome.
Mislim da ti mogu pomoci sa par zapazanja sto se tice vibracije kamere, koja se na zalost dosta vide i kvare celokupan dozivljaj.
1. Sa slika koje si prilozio veoma tesko mogu da odredim velicinu horizontalca u odnosu na povrsinu krila. Ovo kazem jer je moguci uzrok vibracije kamere
upravo horizontalac koji je po mom misljenju malcice predimenzionisan, a drugo nalazi se u direktnoj struji elise koja ja relativno blizu horizontalca tako da stvara vibracije koje prolaze kroz celu letelicu. Posto je model relativno lagan, inercione mase su male i ne mogu da priguse nastale vibracije. Mozda da prekontrolises povrsinu horizontalca, ona bi trebala da iznosi od 13% do max 20% povrsine krila. Pretpostavljam da je model malo "nervozan" po visini, pogotovu pri vecoj brzini. Centar sarki kormila visine bi trebali da budu izmedju 2.5 i 3.5 SGT mereno od centra tezista modela.
2. Prednja poluga na ciji si sam kraj montirao kameru u mnogome pomaze u pojacanju vibracija.
Mozda da promenis mesto kamere blize centru tezista, da smanjis krak na kome ona osciluje, te verujem da ces dobiti mnogo mirnije snimke
Bit ce mi drago ako sam ti malo pomogao,
Pozdrav