Овај ЕПП 3Д модел сам склопио пре једно месец дана али сам чекао са представљањем надајући се бољем времену па да одмах прикажем и како лети.
Време се још није пролепшало, а и чини ми се да је у овом тренутку на форуму добро дошло што више чисто моделарских тема па сам се одлучио да прикажем склапање овог АРФ-а, а лет кад буде биће...
Модел је Gee Bee 3D и поручен је од Хоби ситија. Стигао је овако:
с тим што је цела кутија била упакована у још једну картонску кутију. Када се отвори...
Уз авион се добију и ситнице као што је стајни трап, лежишта за сервое, и све што је потребно за њихово монтирање и повезивање са крилом, вертикалцем и хоризонталцем. Такође ту је и носач мотора, шаркице, упутство (оскудно али корисно)
Креће се са монтажом стајног трапа:
Затим се умећу непокретни делови крила и хоризонталца и лепљење.
Ја сам користио ЦА течни и гел узависности од места које се лепи.
После тога иде стављање шаркица и монтажа покретних површина:
Уметање шаркица се показало најлакше овако, са пљоснатом и танком пинцетом:
Шаркице се залепе (ја сам користио течни ЦА).
Следи монтажа сервоа...
Па носача мотора:
Чачкалице су моја идеја, да би се лакше позиционирало при лепљењу а и дају додатну јачину конструкцији носача. Централно и између чачкалица виде се удубљења направљена лемилицом у која ће касније улећи матице:
Носач сам лепио са 5 мин. епоксијем. Вишак чачкалица се, наравно одломи...
Том приликом сам додатно епоксијем учврстио стајни трап:
Потом, монтажа елемената електро-погона:
Сетап је следећи:
-Turnigy AerodriveXp SK Series 28-26 1350Kv
-Super Simple 30A
-HXT 900, 4 kom.
-Spektrum AR6100e (узет са Blade CX2 коме сам душу извадио...)
-Rhino 3S 1050 mAh
-Елиса је тренутно SF 8х3.8
Алтернатива ће бити 2S напајање са елисом 10х3.8, јер желим што спорији лет, а мотор има мало више Kv него што би можда требало...
Место за батерију је решено на следећи начин:
И ево како то изгледа на крају...
Распон крила је око 1 метар, тежина без батерије 400 грама, 3S батерија 1050 је 100 грама, дакле све скупа 0.5 кг.
P.S. Молим модераторе да пребаце цео топик на одговарајуће место (акробатски модели - електро погон) пошто сам ја направио мали лапсус стављајући га овде (а не знам да ли ја имам могућност да то урадим и како...)