RAZNO > MATERIJALI / TEHNIKE OBRADE U MODELARSTVU
Sekac za letvice od balze - balsa strip cutter
ak:
--- Quote from: IvanGrozni on November 11, 2009, 05:32:09 PM ---Ak, letvicu preko 1m nećeš naći. Koliko znam letvice idu do 1m. Ne možeš kupiti manje od 1m, jer je to standardna dužina već je sečeš, a ako ti treba 2m onda kupi dve pa nastavljaj. Što se tiče nosača motora, on se pravi od aero špera, debljine 2mm, 3mm... i tako dalje. E taj aero šper teško da ćeš naći u Beogradu. Ja sam ga tražio ali bezuspešno. Možeš naručiti da ti donesu iz Mađarske.
--- End quote ---
Nabavio sam "domace" produkte (ako nekog zanima na tosinom bunaru firma art-invest).
Letvice su od klasicne camovine i za nosac motora (ne firewall vec horizontalni nosac na koji se kasnije kaci motor) sam uzeo 1x1cm duzine jedno 190cm. Za krilo sam morao da uzmem neku lajsnu (takodje camovina) 1x0.6cm duzine 2.30cm sa karakteristicnim profilom koji mi je taman pomogao pri kreiranju kfm3 krila, necu crci za par desetina grama koliko bih verovatno ustedeo sa balzom s obzirom da se radi o modelu od kombinacije izoflora i stirodura. Sta je kod avio spera toliko karakteristicano u odnosu na klasican? Mislim da za firewall moze ploca recimo 8x8cm klasicnog spera sigurno nece napraviti drasticnu razliku u odnosu na avio sper.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version