Sto se tice komponenti koje su bile u njemu,servoi,motor,prijemnik...sve su zamjenjene
O ovim komponentama je bilo rijeci u topiku WD 1 pa da se ne bi ponavljao idemo dalje.
Kao prvo za ovako jak motor koji dodje na ovakvu plastiku
potrebno je postaviti nosac motora od spera,ja sam ugradio sper debljine 5 mm,a sa unutrasnje strane samstavio plastificirani lim...
Srafi koji su namjenjeni za ovaj motor a koji dodju u kompletu sa njim su od 2mm,posto i duzina nije odgovorajuca kad se postavi ovaj sper stavio sam sraf 3mm i 2 cm duzine.Ako se odlucite za ovakav sraf treba se voditi racuna da se rupe na stopi motora pazljivo prosire jer nije ostavljeno puno mjesta za takve radnje
E sada ovo vec izgleda dosta bolje.Nakon toga postavio sam elisu 7x6 E koja zbog sipke taman odgovara.
Sledeci korak je bio postavljanje speed controlera...
U medjuvremenu krila,horizontalac i vertikalac su zaljepljena i presvucena...
I evo kako to izgleda nakon ovih intervencija...
Postavljeni su i servoi. Ovdje se vidi da elisa nije skroz postavljena do motora ,ali sam na to bio upozoren od Laza,pa sam to naknadno ispravio i postavio je na pravo mjesto,jer manje su vibracije pa ce motor duze da traje
kako kazu svaki savjet je dobro dosao.
E nakon ovoga model je bio spreman za let ali prije toga naravno sa nestrpljenjem sam ocekivao startovanje ovoga motora ali prvo na radnom stolu,i konacni ulazak u LiPo svijet.Kad sam dobio ovaj motor probao sam ga sa NiMh baterijama i bio sam odusevljen
samim tim kao sto sam rekao bio sam nestrpljiv da to sve probam ali sa LiPo baterijama.