Pozdrav svima,
Da li je neko pravio model sličan ovome, ili možda baš ovaj model?
http://mikeysrc.com/Sport-Trainer.htmlČovek (dobro, lutka) je napravio odlična video uputstva za gradnju RC modela.
U pitanju je visokokrilac, napravljen za jako male pare (autor kaže ispod 10 USD), a kada pogledate materijale, vidite da je koristio drvca za ražnjiće i štapiće za sladoled, pored standardnih (FOAM) ploča i lepka.
Inače, šta od materijala može da se pronađe u Beogradu (ako je moguće, radnja gde bi moglo da se nabavi)? Pre svega mislim na ove penaste ploče, pošto ću sve ostalo naručiti sa HobbyKing.
Motor, servo i elektronika je naravno skuplja, ali i dalje mi deluje kao jako jeftin avion za početnika, koji jako lepo leti (gledajući snimak sa sajta, odličan je u odnosu na izgled aviona, koji je daleko od finog i uglađenog).
Ovako nešto planiram da pravim tokom zime, paralelno sa sklapanjem HK-450, pa me interesuje da li imate preporuku za neki možda sličan projekat, koji je možda malo bolji, a sličnog izgleda/cene izrade.
Najviše mi se sviđa ideja jeftine gradnje, jer posle padova i popravke su jeftinije.