Meni stigao Suhoj, montirao sam ga i zalijepio, samo ne znam dje da stavim bateriju....
Za pocetak cu da gatam i stavim po mojoj procjeni bateriju 3S 1300 Mah dok ne nadjem teziste, a onda ide 2200 Mah
Recite mi moze li mi ko konacrtat dje dodje ovom Suhoju teziste
Veliki pozdrav.
CG se nalazi na 10cm posle mesta gde se spaja kanard krila (izlazna ivica) sa trupom, prema motoru.
Što se baterije tiče, ja sam morao da je stavim do pola pilotske kabine, odozdo naravno, što se ne vidi na fotografijama (reč je o bateriji od 1050mah a koristim i bateriju od 1300mah), ovu drugu za 5mm bliže motoru u odnosu na ovu prvu. S tim što sam na vrhu nosa (mislim na model) stavio i olovo od 20 grama. JA sam malo odstupio od plana, pa sam servoe stavio posle motora bliže pokretnim površinama sa unutrašnje strane u onom zaštićenom delu, dok je planom (plan za MIG 29) predviđeno da se da se drugačije ugrade (kao što je Gabor uradio). SA ovim baterijama može do 10tak minuta da se leti, naravno zavisi od načina letenja. Može i vrlo sporo da leti, ali pošto ovi modeli baš i nisu aerodinamični, za neko ozbiljnije letenje uvek će biti potreban gas što će se odraziti i na bateriju
Što se motora tiče, ovaj je i više nego dovoljan (mislim na c2826-1900). Iako piše da je za modele do 500 grama (moj SU37 sa 1300 baterijom ima masu od 520grama) na internetu sam našao da može da vuče i do 900g. Verovatno jeste tako, što je dokazano na su 37, koji leti kao lud, možete videti i na snimku. Nema potrebe za drugim motorom.