Gresis Sinak gresis, nije 190E nego jos na to ide i 69E za balanser koji je inace kod kineza u setu sa punjacem!
Moram da se slozim sa Lazom zato sto sam u posedu doticnog punjaca
! Nazalost nisam ga pazario kod Kineza vec u Svaji
... Malo sam bio pozurio
. Mislim da od tog jednog punjaca na koji treba da se doda jos i ispravljac od barem 20A (cca 50 Eur) je bolja kombinacija od 2 sledeca punjaca:
https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6408Naravno pod uslovom da nekom stvarno ne treba da puni vise od 6S odjednom, a koliko ja znam takvih u Srbiji jos nema. U teoriji punjac koji je naveo Lazo moze da puni 12S ili 2x6S, 2x5S, 3x4S ... i sve dr. kombinacije koje se mnoze do 12 pod uslovom da neko i ima takve baterije koje i moze lako kombinovati. Ja imam dosta IDENTICNIH 2S i 3S baterija pa ih mogu kombinovati do iznemoglosti. U sustini svodi se na ono sto mahom ljudi imaju a to je max 4x3S. To je razlog zbog kojeg sam i ja kupio doticni punjac uzimajuci istovremeno i spliter kabl.
Naime sa doticnim kablicem kada povezem 2 bat od 3S redno u 6S mogu i balansirati sve celije odjednom. Ako bi slucajno povezao bateriju na 2S2P onda ne bi bio u stanju da balansiram svih 6 celija pravilno.
Smatram da je bolje imati 2 odvojena punjaca iz sledecih razloga:
1. Ne moram da cekam da ispraznim 4 baterije da bi poceo da ih punim vec mogu da punim prve 2 cim ih i potrosim
2. Ne moraju sve 4 da budu bas podjenako istrosene vec je dovoljno da uparim 2 a da na kraju sve ipak bude korektno
3. Iz ovog ispada da nam je i jedan punjac dosta, jer dok letim 2 bat, 2 se pune i tako u krug.
No, sve ovo vazi dok smo na 3S. Vremenom apetiti rastu a sledeci korak je 5 ili 6S jer retko sta leti na 4S. E onda nam stvarno i trebaju 2 ovakva punjaca za iole posteniju zabavu na livadi, odnosno za 6 letova od po 10 min za 4 sata ukupno, sto je sasvim OK.
Kada nam stvarno treba punjac koji je Lazo naveo? pa recimo u slucaju da letimo na 10S, a to je vec neki takmicarski F3A od 2m na struju, mnogo skuuuuuuuuupoooooo
....
Ponavljam, punjac je fenomenalan sa svim informacijama koje daje o bateriji za vreme punjenja. Ako neko misli da mu je struja samo prelazna faza sa ne vise od 3S i 2100mAh onda ce dole prikazani punjac sa 4 baterije biti vise nego dovoljan, u suprotnom DOBAR PUNJAC ZLATA VREDI!
https://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2055Pozdrav