Evo posto sam vec par dana u zagrljaju Gripa, da ubijem malo vreme i prevedem prvu od ukupno 7 stranica.
Prevod sam radio sa nemacke stranice
http://www.aircombat.de/regeln/Aces_Reglement_2004_deutsch.pdf pa ko voli, nek izvoli....
1. RC Air Combat Pravila 20041.1 RC Air CombatRC Vazdusno borilacki sportovi su razvijeni kako bi se vazdusne borbe drugog Svetskog rata iz historicne perspektive ponovili u positivnom smislu i prikazali u duhu takmicenja.
Vazdusna borba treba da bude interesantna za gledaoce i ujedno izazovna za ucesnike Takmicenja-
1.2 Opsta PravilaFAI i pravni propisi odredjuju okvirno opsta pravila letenja, aviona i pribora.
Svaki takmicar je sam odgovoran za sposobnost i ispravnost svojih RC Modela, koje koristi u takmicenju.
Organizator i Glavni sudija regulisu kontrolu frekvencije u toku Takmicenja.
1.3 SigurnostBezbednost je uvek na prvom mesto.
Ucesnike u Takmicenju koje Glavni sudija ili Organizator smatraju opasnim, mogu odmah biti Diskvalifikovani iz Takmicenja.
Od Nepoznatih Pilota moze se zatraziti da izvedu probni let u cilju dokazivanja da mogu donekle sigurno da lete modele sa kojim ucestvuje u takmicenju.
2.
Teren za Takmicenje2.1
Slikoviti prikaz |||||||||||||||| Flight Area ||||||||||||||
=====================================
~5m
Pilots line
======================================
min.60m
=======================================
Audience
2.2 Oblast Letenja (glavno podrucje)
Zona letenja je samo ispred Sigurnosne linije.
Sigurnosna linija je paralelno sa Pilotskom linijom u razmaku od 5m.
Cim se sigurnosna linija postavi (obelezi), ona vazi sa sve letove pre, u toku i posle takmicenja i ne sme se prekoraciti ili preleteti.
Kazneni poeni za krsenje pravila Sigurnosne linije mogu se dodeljivati pre pocetka, u toku kao i posle takmicenja ili ocenjivanja.
Avionima koji slete ili padnu van zone koja je predvidjena za sletanje pristup je dozvoljen samo posle zavrsetka borbe i pod uslovom da nema drugih modela u vazduhu.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
Verzija od 08.03.2004
stranica 1 od 7