Boco,
na zalost slobodnoleteci modeli su u izumiranju. Ja sam rado odlazio da gledam njihova takmicenja, mada se time nisam bavio u Kanadi. Nema vise prostora gde da se leti. Za letenje jedrilica u Torontu postoje dva kluba, jedan na severu i drugi na jugo-zapadu ali od moje kuce je to voznja od 75 km. u jednom pravcu. Od kako zimu provodim na Floridi, nisam vise clan tih klubova. Sada iskljucivo letim male elektricne avione koje mogu da letim u parku ili skolskom dvoristu.
Ja sam stariji od tebe, u julu sam napunio 65 godina a RC-em se bavim od 1980 godine. Sada imam jednog "ucenika" koji je leteo slobodnoletece modele vise od 30 godina, ali je presao na RC zbog nedostatka terena i odgovarajucih takmicenja. On je stariji od mene i bio je profesor. Sada uglavnom prepravlja svoje slobodnoletece modele na elektricne. Oni naravno lete fantasticno jer su veoma lagani i stabilni, izvrsno za RC pocetnika.
Ja sam dugo bio pretplacen na AERO-MODELLER (Engleski magazin) jer je to bio odlicni izvor informacija za mene da imam veoma laku i jaku konstrukciju za elektricne avione. Jos uvek rado prelistavam te casopise i koristim planove u punoj velicini koji su oni davali u magazinu.
Pozdrav Zivko.