Dobro dosao u hobi.
Kyoshov spree sports je vrlo dobar avion i u Srbiji se mogu videti 5-6 komada u letnom stanju. Licno sam imao prilike da ga letim sa originalnim motorom, kao i sa brushless-om, koji se pokazao kao mnogo bolje resenje. U jedan od pomenutih ugradio sam i mali sus motor OS MAX od 1.76 ccm, ali taj avion jos nije proban. Ono sto je bitno je da se za taj model moraju koristiti neki od malih servoa, jer fizicki nema mesta za smestaj mini ili standardnog servoa. Ono sto ovaj model cini vrlo stabilnim i lakim za letenje je i profil krila, koji je neka derivacija clark Y (sa ravnom donjakom), sto mu obezbedjuje podosta uzgona a samim tim i malu minimalnu brzinu. Avion bez problema polece sa zemlje. Pokretljiv je dovoljno da se sa njim mogu raditi i akrobacije (osnovne), ali je takodje i poprilicno stabilan sa dobrom dozom autostabilnosti (sam se vadi iz nepravilnih polozaja). Kao najveca mana mu se moze navesti to sto je mali, i to u toj meri da mu je polozaj vrlo tesko prepoznatljiv cim model ode malo dalje. Ovo ga, nazalost, cini vrlo nepogodnim za pocetnika. Opremljen brushless motorom, kontrolerom od 20-25 A i trocelijskom LIPO baterijom, postaje odlicna varijanta za model koji sklopljen mozes drzati u gepeku i leteti ga na bilo kom igralistu, ako imas bar 15-ak minuta vremena.
Po mom iskustvu, lakse je nauciti leteti sa vecim avionom, visokokrilcem.
Ovo se nadam da ces shvatiti dobronamerno.
Pozdrav Coka